Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / / Artikelen

Webinar Onderwaterbeton

"Je kunt geen hand voor ogen zien." Jacques Linssen - 20 september 2022

Op 6 september organiseerden Betonhuis en Betoniek een webinar over onderwaterbeton. Te gast bij Jacques Linssen waren Thimo de Boer van Faber Betonpompen en Ron Mulder van Dyckerhoff Basal. Na een korte introductie en de felicitaties van Linssen aan Faber Betonpompen vanwege het 50-jarig jubileum, werd direct de vraag gesteld: "Wat is onderwaterbeton?"

Voordeel van onderwaterbeton

De Boer sprak over het voordeel van onderwaterbeton: “Er wordt geen grondwater onttrokken bij de aanleg van bouwwerken onder de grondwaterspiegel. Dit is een duurzaam aspect. Ook kan onderwaterbeton een kostenbesparing opleveren en het beperkt tevens het risico van zettingen in de bodem als gevolg van de grondwateronttrekking. Het aanbrengen van een vloer van onderwaterbeton gebeurt doorgaans in een met een damwand omsloten bouwkuip. Het beton wordt op de bodem van de ontgraven bouwput, die onder water staat, aangebracht. Zodra het beton uitgehard is, wordt het water weggepompt en kan de vloer worden belast.”

Terugkijken?

Log in om het volledige artikel te lezen en kijk de webinar terug (via de link onderaan het artikel).

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Betoniek en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren