Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Tunnelen op hoogte

Woontoren BOLD grotendeels uitgevoerd met tunnelbekisting Arie Visser, Jacques Linssen - 22 december 2020

Op de toekomstige hoogbouwstrip op Overhoeks in Amsterdam-Noord, recht tegenover het centraal station, wordt gebouwd aan de energieneutrale woontoren BOLD. Ondanks de variatie in beukmaten en de krappe bouwlocatie is de ruwbouw grotendeels uitgevoerd in warme tunnelgietbouw.

Webinar tunnelbekisting

Op 1 april organiseren Betonhuis en Betoniek voor leden en lezers een webinar over tunnelgietbouw. Wat zijn de mogelijkheden en laatste ontwikkeling? Waar moet je in de uitvoering op letten? Wat zijn de aandachtspunten voor het betonmengsel. Wat is de invloed van de Wet Kwaliteitsborging?
Met antwoord op deze (en meer) vragen draagt het webinar bij aan een betere kwaliteit van gietbouwcasco’s en een beter en efficiënter proces.

Voor leden van Betonhuis en Betoniek is het webinar gratis. 

Sprekers zijn Xander Ollefers (Hendriks Ruwbouw) en René Kors (namens Betonhuis). Jacques Linssen (vakredacteur Betoniek) is gespreksleider.

Meld je nu aan voor het webinar! 

lees meer

BOLD maakt deel uit van een nieuwe hoogbouwstrip op de locatie Overhoeks aan ’t IJ in Amsterdam (fig. 2). Direct achter de A’DAM Toren en het EYE Filmmuseum wordt een aantal nieuwe hoogbouwprojecten gerealiseerd. Naast BOLD zijn dat de Y-towers, B’mine en BrinkToren. BOLD bestaat uit een 27 m hoog ‘laagbouw’- deel met 8 verdiepingen en een 80 m hoge toren met 25 verdiepingen (fig. 3). In het gebouw komen 203 studentenwoningen en 143 koopappartementen en penthouses, allemaal voorzien van een buitenruimte. De begane grond krijgt een commerciële functie. Daarnaast komen er een ondergrondse parkeergarage en een ondergrondse fietsenstalling.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Betoniek en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren