Platform over technologie en uitvoering van beton

Stubeco nieuwe partner van Betoniek

di 11 dec 2018

Op 1 november 2018 is Stubeco partner geworden van Betoniek. Stubeco is een studievereniging voor uitvoering van betonconstructies. Het doel van de vereniging komt daarmee voor een groot deel overeen met die van Betoniek: het delen van kennis over uitvoering van betonconstructies. Dankzij het partnerschap kunnen Stubeco en Betoniek elkaar daarbij versterken.

De belangrijkste reden voor Stubeco om partner te worden van Betoniek is het genereren van meer bekendheid aan haar activiteiten. Een van de doelstellingen van de vereniging is bijvoorbeeld het uitvoeren van studies. De resultaten daarvan zijn voor een brede doelgroep interessant, breder dan alleen de leden van Stubeco. Vaak blijkt de kennis echter onvoldoende bekend. Door het grote bereik van Betoniek onder aannemers en toeleveranciers, kan een samenwerking bijdragen aan die bekendheid. Ook voor Betoniek is dit aantrekkelijk. Het gaat immers om relevantie kennis voor de lezers. Een van de ideeën is dat ook het Handboek Uitvoering Betonconstructies dankzij de samenwerking op een groter bereik kan rekenen. Verder hoopt Stubeco meer mensen, ook jongeren, te interesseren voor de vereniging en de diverse excursies en lezingen.

Over Stubeco

Stubeco is opgericht in 1969 (volgend jaar viert ze dus haar 50e verjaardag). Stubeco heeft als doel de uitvoeringstechniek van betonconstructies in de ruimste zin van het woord te bevorderen. Het accent ligt hierbij op kennis van het uitvoeren van betonwerk, hulpconstructies, wapening en arbeidsomstandigheden.

De drie pijlers waarop Stubeco is gefundeerd, zijn:

  • Verrichten van studies (verzamelen van informatie in het vakgebied naar voorkomende en/of gesignaleerde problemen, meewerken aan het opstellen van nieuwe voorschriften)
  • Zorgdragen voor kennisoverdracht (publicaties, opstellen rapporten en initiëren van onderzoek);
  • Het bevorderen en instandhouden van een netwerk (organiseren van excursies en lezingen)

Meer nieuwe partners: SGS Intron en Concrefy

Naast Stubeco en eerder al het Cement&Betoncentrum, VOBN (beide nu als het Betonhuis) en VSB zijn ook SGS Intron en Concrefy recent partner geworden van Betoniek. In de volgende editie(s) van Betoniek Vakblad volgt ook een korte introductie van deze bedrijven.

Projectbezoek gebiedsontwikkeling Ooijen – Wanssum

Reacties

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren