Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Blogs

Zallemenut?

… nog een keertje overdoen, want het was niet naar mijn zin…

Dat dit woord vooraf begint met de openingszin van een hoogbejaarde carnavalskraker komt niet omdat zachtjesaan de elfde-van-de-elfde in beeld komt, of omdat de redactievergaderingen van Betoniek Vakbblad – weliswaar regelmatig in ‘s-Hertogenbosch - nu zo carnavalesk zijn, maar meer omdat die openingszin helaas zo goed past bij de situatie in de bouw op dit moment.

Meer dan ooit staat ons vak onder druk als gevolg van dramatisch bouwschades die we uit het dagelijks nieuws kennen. Een beetje tegen ‘de waan van de media’ in vraag ik graag de aandacht voor het artikel over loslatende toplagen en voor het projectartikel over de reparatiewerkzaamheden bij Tata Steel. Het zijn twee situaties die de dagelijkse media nooit haalden, maar voor de lezers van ons vakblad zeker interessant zijn. Mooie voorbeelden van hoe schade is te voorkomen.

En als we álles nog eens over zouden kunnen doen, bij alles wat we gebouwd hebben?

Dat is een vraag die doorschemert in het artikel van Leo Gielbert, waarin hij ons meeneemt in zijn opinie over duurzaamheid in de uitvoering. Samen met de zeer gewaardeerde bijdragen die onze bloggers leveren op onze website, is dit artikel een verdere uitnodiging voor de inhoudelijke discussies die wij als Betoniekers graag samen willen voeren.

Veel leesplezier en bij voorbaat dank voor jullie reacties.

Hans Kooijman
Hoofdredacteur Betoniek Vakblad

Voor reacties: hanskooijman@betoniek.nl

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren