Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Blogs

Schuttingtaal

Onder het motto ‘reduce, reuse and recycle’ was ik laatst bezig met het repareren van de motor van mijn zonnescherm. Geheel buiten mijn comfortzone als betonbouwer was ik druk met faseschakelingen, afstandsbedieningen en motorsteunen. Hoog op de ladder hoorde ik ineens de buurman roepen – ik noem hem even Sjon: “Hee buurman, is je zonnescherrem kapot?” De woordenwisseling werd wat bemoeilijkt door het geluid van nog meer doe-hetzelvers, dus ik daalde van mijn alles-overziende positie af en liep naar zijn tuin.

Ook Sjons scherm was aan de beurt geweest en voordat we het wisten ging het gesprek over nog zo’n wereldverbeterend project: zijn nieuwe schutting. Wat bleek? Onlangs had een tweetal hoveniers aangebeld bij zijn vrouw met de mededeling: “Dag mevrouw, weet u dat uw schutting scheef staat en hoognodig aan vervanging toe is? Ja dat hout van die palen hè, dat staat in de grond en dat gaat rotten en dan is het gebeurd!” Het duo had, à la Jacobse en Van Es, de ideale oplossing: een nieuwe houten schutting met plinten en palen van… beton.
Daar stond ik, in een mentale spagaat. Ga ik Sjon braaf vertellen dat ik vorig jaar twee verrotte houten palen van mijn eigen schutting heb vervangen door nieuwe toekomstig verrotte palen? Of complimenteer ik hem met zijn deugdelijke keuze voor een onverwoestbaar materiaal? Kiezen tussen sustainability of durability. Ik heb het antwoord even uitgesteld door me verder te verdiepen in de AI-functionaliteit van mijn nieuwe zonnescherm…
In dit voorwoord wil ik namens redactie en uitgever een groot woord van dank en waardering uitpreken aan onze vertrekkende redactieleden Gert van der Wegen, Jan Remmits en Eelco van der Weij. Dat combineer ik graag met het voorstellen en verwelkomen van onze nieuwe redactieleden Marique Ruijs en Peter Kraaijeveld.
Ik wens jullie veel leesplezier.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren