Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Woontoren De Zalmhaven in Rotterdam opgeleverd

22 april 2022

In het Rotterdamse Scheepvaartkwartier is woontoren De Zalmhaven door AM en Amvest opgeleverd. De nieuwe blikvanger aan de skyline omvat in totaal 485 koop- en huurwoningen, commerciƫle voorzieningen en parkeervoorzieningen. Op de bovenste verdieping komt een restaurant met een prachtig uitzicht over Rotterdam en ver daarbuiten.

De bouw van De Zalmhaven duurde ruim 3,5 jaar. Het was een project van de lange adem: voor de start van de bouw ging een ontwikkelproces van zo’n twintig jaar vooraf. Om zo veel mogelijk rekening te houden met de omgeving en vanwege de bouwveiligheid is gekozen voor een geprefabriceerde constructie. De Zalmhaven is de hoogste prefabtoren ter wereld. Met een hoogte van 215 m is het tevens de hoogste woontoren van de Benelux.

De Zalmhaven bestaat uit De Zalmhaven I, een toren van 215 m met 61 verdiepingen, geflankeerd door De Zalmhaven II en III, twee gebouwen van 70 m hoog, gelegen in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam. In totaal zijn er 485 woningen, waarvan 256 in de hoge toren. Naast woningen komen er een grote gedeelde daktuin voor bewoners, commerciële ruimten, een parkeergarage (met fietsenstallingen) en een restaurant met panoramisch uitzicht.

Het project is een ontwikkeling van Zalmhaven CV, een samenwerkingsverband van gebiedsontwikkelaar AM en gebiedsontwikkelaar en investment manager Amvest. Twee internationaal bekende Nederlandse architectenbureaus werken aan dit project. De hoge toren is een ontwerp van Diederik Dam van Dam & Partners Architecten. De lagere woongebouwen zijn ontworpen door Kees Kaan van KAAN Architecten. De bouw was in handen van BAM Bouw en Techniek – Speciale Projecten.

Bron: Amvest

Meer lezen

Over het ontwerp en de uitvoering van De Zalmhaven lees je meer in het eerder in Cement verschenen artikel Zalmhaven: hoogste woontoren van de Benelux. Op Betoniek.nl zijn de artikelen 'Omgevingsveiligheid bepaalt uitvoeringsmethode De Zalmhaven' en 'Puzzelen in een hijsloods' te lezen. 

Reacties

Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren