Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Blogs

Wekenlang blauw?

Met de vakanties voor de deur roept de titel van dit ’woord vooraf’ wellicht niet direct associaties op met ijzer- of mangaansulfides in verhardend beton. Toch is het een veel besproken – en tot nu toe weinig begrepen – onderwerp dat in deze aflevering van ons vakblad uit de doeken wordt gedaan.

Blauwkleuring – van met name schoon betonwerk – is een fenomeen dat ieder van ons wel eens heeft meegemaakt en dat nog steeds tot vele discussie op de bouwplaats leidt. Moge dit nummer ervoor zorgen dat de woordenwisselingen over dit onderwerp duidelijker en korter worden, al was het maar om een keertje vóór de files thuis te zijn.

Glimmend en schuimend beton hebben we voor jullie in de aanbieding in het artikel over de brede toepassingen van schuimbeton. En in de bijdrage over de bouw van het depot Boijmans van Beuningen in Rotterdam worden fraaie resultaten van schoon betonwerk beschreven.

Ten slotte rekenen we in dit nummer ook af met de vaak genoemde onmogelijkheid van het verwerken van verschillende betonsamenstellingen in één betonstort. In het artikel over doorgaande sterkteontwikkeling wordt hier verder op ingegaan; weer een stap verder in de richting van nog efficiënter gebruik van beton.

Glad, sterk, bruisend en af en toe een poosje blauw…Tja, wat kan beton toch mooi zijn…

Alvast een fijne zomervakantie.

Hans Kooijman
Hoofdredacteur Betoniek Vakblad

Voor reacties: hanskooijman@betoniek.nl

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren