Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Blogs

Landt E.T. in België?

Met de verrassende verkiezingen net achter de rug en het eindejaar al weer in zicht, buigt menigeen in Nederland zich over de vraag wat de toekomst – en het klimaat – in petto heeft.

Deze aflevering van ons vakblad laat een aantal voorbeelden zien waar het bouwen met beton een mooie bijdrage levert aan – bijvoorbeeld – het beperken van verzilting door indringend zeewater en de zoetwaterbeheersing in het IJsselmeer. Indrukwekkende projecten die een antwoord geven op de vergezichten op Nederland en waarbij we met vraagstukken bezig zijn die veel groter zijn dan ons tochtige vochtige laagland aan de Noordzee. Dus, waarom ook niet even over de grens kijken?

Indrukwekkend om dit jaar niet alleen het Beton Event te bezoeken maar ook te genieten van de Concrete Day van de Belgische Beton Groepering in Leuven. Waar Nederland voorloopt in vergroening en circulariteit, toont België zich voorloper op het gebied van herbestemming, constructief beheer en renovatie. En over vergezichten gesproken: indrukwekkend was in Leuven de slotpresentatie met de vraag of E.T. in België landt! Het betreft hier de Einstein Telescope, gebouwd in een gelijkzijdige driehoek van geboorde tunnels, elk 10 km lang en 250 m diep. Uiteraard is ook hier de betonbouw slechts dienend aan het meetproces, maar het bouwvolume en de logistieke opgave zijn enorm. Een uitstekend project om jullie als beste bouwers om raad te vragen bij deze verkenning van de grenzen van het heelal – en van de betonbouw. Jullie input wordt zeer gewaardeerd. Het antwoord op de vraag of E.T. in België landt, is dan ook waarschijnlijk volmondig: “Ja! ... En ook een beetje in Nederland.”

Ik wens jullie mede namens mijn redactiecollega’s veel leesplezier en fi jne feestdagen. En voor 2024 alvast veel uitdagende vergezichten.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren