Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Blogs

Het nieuwe normaal

Zijn jullie ook zo ontzettend helemaal klaar met alle oneliners en strijdkreten die we sinds half maart over ons uitgestort krijgen? Natuurlijk, de hele wereld staat op zijn kop, Nederland let weer op de centjes, Irma Sluis is een BN’er geworden en we maken dankbaar gebruik van alles wat we nog in huis hadden. Ook ons vakblad sluit graag bij dat laatste thema aan en daarom – waar nut en noodzaak samenkomen – nemen we jullie dit keer mee in de details van circulariteit in de betonbouw.

Zo komen de mogelijkheden en beperkingen van het gebruik van betongranulaat en het herwinnen van cement uit cementsteen aan de orde. Het artikel over de renovatie van de Waalbrug in Nijmegen geeft ook een mooi voorbeeld van een actueel project als onderdeel van de vervangings- en renovatieopgave waar we in de Nederlandse infrastructuur voor gesteld staan.

Ons nieuwe (beton) normaal wordt uiteengezet in de toelichting op ontwikkelingen rond de uitvoeringsnorm NEN 6722, de Europese norm NEN-EN 13670 en onze lokale aanvulling NEN 8670. Zie ik je fronsen, trouwe Betoniek-lezer ? Geen zorg, lees verder en jij weet hoe het zit ! Ik wens jullie alvast veel leesplezier met ons vakblad, op de bouwplaats, bij het thuiswerken of tijdens de welverdiende vakantie in Bad Hintergarten. Blijf gezond of word gauw beter en tot snel weer ziens!

Hans Kooijman
Hoofdredacteur Betoniek Vakblad

Voor reacties: hanskooijman@betoniek.nl

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren