Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Blogs

Hé, hij is groen!

Hoofdredactioneel Betoniek Vakblad 2019-1
Het is al 'even' geleden maar de tekst "Hé, hij is groen!" van het ijsje Fruit Joy schiet mij toch elke keer weer in gedachten wanneer het over onze ecologische footprint gaat. Nou niet direct allemaal op Youtube gaan zoeken naar dat filmpje, gewoon Betoniek Vakblad blijven lezen want hier treffen jullie genoeg stof tot nadenken aan.

Beton als ecologische ondersteuning bij Natuurmonumenten, technologische verbeteringen bij de uitvoering van diepwanden en beton zelf als prooi van de natuur, het staat er allemaal in deze keer. Zoals jullie van Betoniek mogen verwachten presenteren we de randen van ons technisch kunnen en laten we mogelijkheden zien met voorbeelden die in de praktijk bewezen zijn. Uitdagend  en realistisch.

Een speciale vermelding verdient dit keer ons stapje naar een vaak zo onderbelicht onderdeel van alles wat we in beton bouwen…wapening... Automatisering in ontwerp en uitvoering van wapeningsconstructies, BIM en wapening: iedereen heeft het er over, Betoniek laat het zien. 

Digitalisering in de betonbouw, het mag bijna net zo versleten klinken als vergroening, maar bedenk wel… Wat zou zijn er gebeurd als dat jongetje op de achterbank een iPad had gekregen als zoethoudertje in plaats van een ijsje? 

Ik wens jullie veel leesplezier en ik kijk samen met mijn redactie collega’s uit naar jullie nieuwe technologische en digitale ideeën.

Hans Kooijman
Hoofdredacteur Betoniek Vakblad

Reacties

Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren