Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Blogs

Circus Maximus

Hoofdredactioneel Hans Kooijman
Dat was de eerste gelijkenis die in mij opkwam toen ik het bijzondere ontwerp van de parkeergarage onder de Garenmarkt in Leiden zag. Ondertussen - ruim 5 jaar later - is het samen met haar zusje op de Lammermarkt een mooi ontvang punt geworden voor de gemotoriseerde bezoekers van de stad.

Dat Circus Maximus is zelf gelijk een mooi voorbeeld dat circulair denken en hergebruik van (bouw) materialen zo oud is als de weg naar... Rome. Ook het Circus Maximus viel ten prooi aan een activiteit die tegenwoordig urban mining wordt genoemd. Samen met dit legendarische stadion veranderde vele monumenten tot een publieke bouwstoffenhandel.Recycling en upcycling, het is van alle tijden en zolang er maar een noodzaak is (of grote armoede) dan wordt de mens inventief en verandert afval in grondstof.

In deze aflevering van ons Vakblad worden we helemaal bijgepraat over een aantal ontwikkelingen in dit circus van hergebruik. Terugwinnen van cement en het gebruik van poederkoolvliegas (zolang we nog kolen stoken) en de vele uitdagende aspecten, kansen en risico's van de toepassing van betongranulaat komen in deze aflevering uitgebreid aan de orde.

Ik wens jullie veel leesplezier en kijk samen met jullie uit naar de beton-arena van ons (online) Beton Event in november van dit jaar

 

Hans Kooijman

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren