Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Blogs

Aandacht

Betoniek Vakblad 2022/4

Als er iets is waar we als bouwers in het afgelopen jaar geen gebrek aan hadden, dan was het wel aandacht en belangstelling. 

Zo kon het niet over stikstofproblematiek gaan of er werd wel aan ons arme bouwers gedacht die niet vooruit konden. Het kon niet over immigratie gaan of er werd wel gerekend op ons stoere bouwers die toch snel voor huisvesting moesten gaan zorgen. Als het over de arbeidsmarkt ging dan werd toch vooraleerst de bijna wanhopige bouw - en installatietechniek - genoemd waar een gillende behoefte aan handjes - en hoofdjes - is.

Na zo’n opsomming wil ik proberen om een bruggetje te slaan naar gebrek aan aandacht voor de bouw. Da’s best lastig, want zelfs bij het WK voetbal stond de bouw – en dan vooral de onveiligheid in de bouw – volop in de aandacht.

De beste conclusie is dus dat de bouw – ja zelfs de betonbouw – in 2022 volop in de belangstelling heeft gestaan en de volle aandacht heeft gekregen. Niets te klagen dus zo tussen kerstkalkoen en oliebollen, maar zelfs ’geen reden tot klagen hebben’ voelt voor de moderne mens al ongemakkelijk.

Het lijkt me dan ook een mooi moment om – zonder klagen – als bouwers geen aandacht te vragen maar aandacht te géven, aan veiligheid! In dit themanummer van partner VSB doen we dat volop.

Ik wens jullie namens mijn collega redactieleden een gezond, voorspoedig en vooral veilig 2023.

Hans Kooijman
Hoofdredacteur Betoniek Vakblad
Voor reacties: hanskooijman@betoniek.nl

Lees in deze editie van Betoniek Vakblad over de ondersteuningsconstructies bij de Oosterweelverbinding, de afwijkende bekistingsoplossing van de CoolTower, de nieuwe hydraulische compensatiecilinder, brugbekisting voor ronde gebouwvormen, interview met Gerard Westenbroek over veilig werken in de bouw en het etiket met QR-code als alternatief voor de traditionele steigerkaart.

Lees de nieuwe editie online!

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren