Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Zalmhaven Rotterdam bereikt hoogste punt van Benelux

14 oktober 2021

Drie jaar na de start van de bouw heeft De Zalmhaven deze week haar hoogste punt van 215 m bereikt. Daarmee is het record van de hoogste toren van de Benelux verbroken. Het project in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam omvat drie torens met in totaal 485 woningen, commerciële voorzieningen en parkeervoorzieningen, en is grotendeels uitgevoerd in prefab beton, aangebracht met behulp van een hijsloods.

De Zalmhaven bestaat uit De Zalmhaven I, een toren van 215 m, geflankeerd door De Zalmhaven II en III, twee gebouwen van 70 m hoog, gelegen in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam. In de hoge toren komen 256 appartementen. In de lagere torens, die deels aan het nieuw in te richten openbare park aan de Gedempte Zalmhaven liggen, worden 196 appartementen en 33 herenhuizen gerealiseerd, in de koop- en huursector. Naast woningen komt er een grote gedeelde daktuin voor bewoners, commerciële ruimten, een parkeergarage (met fietsenstallingen) en een restaurant met panoramisch uitzicht. De herenhuizen en woningen in De Zalmhaven III zijn inmiddels opgeleverd. Naar verwachting worden de woningen in De Zalmhaven I medio 2022 opgeleverd en De Zalmhaven II in eind 2021.

Het project is een ontwikkeling van Zalmhaven CV, een samenwerkingsverband van gebiedsontwikkelaar AM en gebiedsontwikkelaar en investment manager Amvest. De hoge toren is een ontwerp van Diederik Dam van Dam & Partners Architecten. De lagere woongebouwen zijn ontworpen door Kees Kaan van KAAN Architecten. De bouw is in handen van BAM Bouw en Techniek – Speciale Projecten. De huurwoningen worden door Amvest namens AEGON in portefeuille genomen.

Viering hoogste punt
De Zalmhaven viert deze mijlpaal met een lichtshow en een livestream voor heel Rotterdam en de rest van de wereld. Alle Rotterdammers zijn op donderdag 14 of vrijdag 15 oktober vanaf 20:00 uur van harte uitgenodigd om, van dichtbij of ver weg, een blik te werpen op de toren. Op donderdag 14 oktober om 19:30 uur organiseert De Zalmhaven, samen met Audio Obscura, een DJ set met livestream op ruim 200 meter hoogte op de top van de Zalmhaven I.  

Bron: Amvest

Meer lezen

Over het ontwerp en de uitvoering van De Zalmhaven lees je meer in het eerder in Cement verschenen artikel Zalmhaven: hoogste woontoren van de Benelux. Op Betoniek.nl is het artikel 'Omgevingsveiligheid bepaalt uitvoeringsmethode De Zalmhaven' te lezen en verschijnt binnenkort ook een artikel over het bouwproces binnen de hijsloods van de toren. Houd de website dus in de gaten!

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren