Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Events

Webinar 'Bouwen met geopolymeerbeton'

31 oktober 2023

Geopolymeerbeton is de laatste tijd veel in het nieuws. Wat is het materiaal eigenlijk precies? Hoe maak je het? Voor welke toepassingen is het geschikt? Wat zijn de voordelen en de risico’s? Wat betekent het voor de verwerking en de nabehandeling? Wat is de potentie voor de toekomst?

Webinar op 31 oktober
Deze vragen kwamen aan bod tijdens het webinar ‘Bouwen met geopolymeerbeton’. Het webinar werd georganiseerd door Betoniek en Betonhuis en vond plaats op 31 oktober van 11.00 uur tot 12.00 uur. Deelname was gratis voor leden van het Betonhuis en Betoniek (€ 40 voor niet-leden).

Sprekers op het webinar waren Peter Wolterinck (Rouwmaat) en Stefan Kamphuis (Strukton Civiel). Gespreksleider was Jacques Linssen (Betoniek).

Wat is geopolymeerbeton?

Geopolymeerbeton bestaat in de basis uit dezelfde grondstoffen als traditioneel beton, namelijk een bindmiddel, toeslagmateriaal (zand en grind), water en eventuele hulp- en vulstoffen. Voor het bindmiddel wordt echter geen traditioneel cement gebruikt, maar alkalisch te activeren grondstoffen (de zogenoemde precursor). Voor het activeren van de reactie wordt een activator toegevoegd.

Over geopolymeerbeton zijn in Betoniek en Cement verschillende artikelen verschenen, waaronder:

Terugkijken webinar

Het webinar is voor leden van Betoniek en Betonhuis terug te zien in het verslag over het webinar: Terugblik webinar geopolymeerbeton.

details

Datum & tijd

Dinsdag 31 oktober 2023
11:00 – 12:00 uur


Onderwerp

Geopolymeerbeton


Locatie

Online


Kosten

Gratis voor leden / €40 voor niet-leden

In samenwerking met

Betonhuis
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren