Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / / Artikelen

Voorkeur voor warme boven koude gietbouw

Webinar Tunnelgietbouw - 1 april 2021

Het toevoegen van warmte op de bouwplaats om de verharding van het beton te versnellen, dat klinkt niet als de meest milieuvriendelijke oplossing. Toch geniet warme gietbouw de voorkeur boven koude gietbouw, zo bleek tijdens het Webinar Tunnelgietbouw. Niet alleen vanwege het proces maar juist ook uit milieuoogpunt.

Tunnelgietbouw, de bouwmethode waarbij in één arbeidsgang zowel de wanden als de vloeren worden gestort, neemt een belangrijke positie in in de woningbouwmarkt. In totaal wordt momenteel 15% van de nieuwbouwwoningen in Nederland uitgevoerd in tunnelgietbouw (voor gietbouw als geheel, dus ook methode wanden-breedplaat is dat 34%). Van de 1 miljoen woningen die de komende 10 jaar moeten worden gebouwd, worden er naar verwachting dus zeker 150.000 uitgevoerd met tunnelgietbouw.

Genoeg reden voor Betonhuis en Betoniek om de kenmerken de aandachtspunten van het bouwsysteem toe te lichten in een webinar. Xander Ollefers (Hendriks Ruwbouw) en René Kors (Kijlstra Beton / Betonhuis) lichtten in een korte presentie hun kijk op het bouwsysteem toe. Detailkwesties kwamen aan bod in een vraaggesprek met Jacques Linssen van Betoniek.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Betoniek en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.
Duurzaam door slank ontwerpen in beton: Waar liggen de kansen?
Ontdek het 11 maart tijdens het symposium over ontwerpoptimalisatie. Deelname is gratis!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren