Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Terugblik Intermat / World of Concrete 2024

15 mei 2024

Ruim 125 000 bezoekers bezochten de vakbeurs Intermat Parijs van 24 tot en met 27 april. Onderdeel van de beurs was de World of Concrete Europe. Doorgaans wordt de beurs elke drie jaar gehouden. Vanwege covid dateerde de voorgaande editie uit 2018. Dit jaar stond de beurs in het teken van duurzame oplossingen en technologieën voor de bouw, en het CO2-vrij maken van de betonindustrie.

Aangescherpt concept

In de zes jaar na de laatste Intermat, is het concept aangescherpt. De beurs is meer gericht op beslissers, waardoor de zakelijke kansen voor exposanten zijn toegenomen. Er waren in totaal 1065 exposanten aanwezig. Het aantal dagelijkse contacten per exposant groeide ten opzichte van 2018 met 30%. Bezoekers en exposanten waren enthousiast over de dynamische vooruitgang op het gebied van milieu en technologie in de sector. Een derde van de bezoekers gaf aan plannen te hebben om te investeren in het terugdringen van de CO2-uitstoot en het opschalen van digitalisatie van de bouwplaatsen.

ReBuild Ukraine

Tijdens de beurs werden diverse lezingen, debatten en rondetafelgesprekken gehouden. Een bijzondere conferentie was ReBuild Ukraine. Hierin werden onderwerpen behandeld die van cruciaal belang zijn voor de versterking van de Oekraïense natie door middel van wederopbouw, en die kansen bieden voor Franse en internationale bedrijven, investeerders en partners.

Intermat Innovation Awards

Ook werden de Intermat Innovation Awards uitgereikt aan 17 winnaars. De winnende bedrijven voor het betonsegment werden bekroond voor hun inspanningen en innovatieve oplossingen om de CO2-impact van materialen, processen, technologieën en apparatuur te verminderen.

Bezoek Betoniek

Hans Kooijman, hoofdredacteur van Betoniek, bezocht de beurs op uitnodiging van de Nederlandse vertegenwoordiger van Promosalons. Hij schreef dit blog over wat hem zoal is opgevallen tijdens zijn bezoek.

De volgende editie van Intermat Parijs en World of Concrete Europe is in april 2027.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren