Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / / Artikelen

QR-code in de bouw

Etiket met QR-code goed alternatief voor traditionele steigerkaart Jan Remmits - 26 januari 2023

Bij het veilig gebruik van steigers speelt de zogenoemde steigerkaart een belangrijke rol. Hij laat onder meer zien of de steiger mag worden betreden en wat de voorwaarden zijn voor gebruik. De kaart heeft echter de nodige tekortkomingen. Een etiket met QR-code is een interessant alternatief.

De steigerkaart, ook wel scafftag genoemd, is een papiertje dat in een steigerkaarthouder (plastic mapje) aan de steiger hangt. De kaart geeft aan wanneer en door wie de steiger of trappentoren is gekeurd en waarvoor hij is ontworpen. Als de steiger in opbouw is of niet voldoet aan de geldende normen, ontbreekt de kaart en is alleen een afwijkende kaart of een lege kaarthouder zichtbaar met daarop een melding dat de steiger niet mag worden betreden. Nadeel van de kaart is dat alleen ter plaatse is te zien of de steiger is goedgekeurd. Een van de praktische problemen is dat de kaart na verloop van tijd, bijvoorbeeld na een regenbui, vaak niet meer leesbaar is – de gegevens worden ingevuld met een pen of stift. Verder mist veel aanvullende informatie, zoals een tekening of berekening van de gekeurde constructie.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Betoniek en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren