Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home /

Meten is zeker weten, ook in de betonfabriek

di 7 feb 2023

Hoe gebruik je technologie om een volgende stap te kunnen zetten in de bouw? Of het nu gaat om verduurzamen, processen verbeteren, personele bezetting optimaliseren, stookkosten verlagen, nieuwe betonsamenstellingen gebruiken, veiligheid? Het begint bij meten en weten wat er gebeurt.
Verboom Betontechniek biedt nu een draadloze oplossing waarmee betonfabrieken efficiënter en duurzamer kunnen werken.

Alles draadloos
Verboom Betontechniek is van oudsher bekend van rijpheidscomputers met thermokoppelmeetkabels. Nu is hier een volledig web-based oplossing aan toegevoegd om draadloos rijpheid en druksterkte te meten. Hierdoor is het systeem op elke gewenste plek inzetbaar, zonder dat bekabeling hoeft te worden aangelegd. Ook randapparatuur kan draadloos worden geschakeld (zoals CV, stoomkleppen, signaleringsverlichting, waterbakken).

Betonelementen op tijd klaar
Betonfabrieken kennen een strakke planning: dagelijks storten en dagelijks ontkisten. Hoe efficiënter het proces, hoe efficiënter de planning. Verbooms oplossing maakt het mogelijk om het verhardingsproces gecontroleerd te laten versnellen door banen of mallen automatisch voor of bij te verwarmen. Zo kan een element op vooraf ingestelde tijden worden voorgespannen of ontkist. Intelligent schakelen van de verwarming levert daarnaast ook grote kostenbesparingen op, zeker met de huidige energie- en grondstofprijzen.

Rood is afblijven
Op de werkvloer van een betonfabriek hoor je tegenwoordig een enorme diversiteit in taal. De taalbarrière die hierdoor ontstaat, maakt het niet altijd gemakkelijk om werkinstructies goed over te brengen. Te vroeg ontkisten of transporteren is dan een risico, met alle gevolgen van dien. Daarom werkt Verboom met kleuren: Rood is afblijven en Groen is rijpheid bereikt. De website toont een overzicht van de mallen, banen etc. en kan ook signaleringsverlichting bij de baan schakelen.

 

Aansturen waterbak (adiabatisch meten) op afstand
Ter controle moeten regelmatig kubussen worden gedrukt. Maar hoe verhoudt de kubus zich nu echt tot het gestorte beton? Door de waterbak in het laboratorium automatisch precies hetzelfde temperatuurverloop te geven als de temperaturen in gestort beton (in de fabriekshal of op bouwprojecten op locatie), automatiseert en vergemakkelijkt Verboom deze vergelijking. Ook dat gebeurt draadloos, ongeacht waar het lab is of waar ter wereld het gestorte beton ligt.

Klaar voor de toekomst
Waar de wereld van beton heen gaat is zeer onzeker. Wat wel zeker is, is dat de noodzaak van het meten van druksterkte/rijpheid zal blijven. Verboom is er klaar voor, welke samenstellingen er ook gemeten moeten worden, op welke manier er ook moet worden bijverwarmd (bijv. met waterstof). De rapportages die bij iedere meting automatisch worden aangemaakt en op de website beschikbaar blijven, bieden een ideaal naslagwerk om inzicht te krijgen in productieprocessen bij wisselende omstandigheden en bij wisselende samenstellingen: METEN IS WETEN.

Meer weten? Wij blijven graag in gesprek: info@verboomtechniek.nl

Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren