Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home /

IA-groep levert transportmiddelen op maat

do 1 jul 2021

Transport van betonelementen - zoals palen, liggers, balkons en complete wanden - wapening of materieel is een vak apart. De IA-groep is erin gespecialiseerd.

Stabiliteit, veiligheid en flexibiliteit

Belangrijk bij het transport van betonelementen is een grote stabiliteit van de wagen, zodat er geen of minder snel breuk ontstaat in het te vervoeren betonelement en zodat het transport veilig kan plaatsvinden. De ondergrond kan daarbij nog wel eens een probleem zijn. Voor ongelijke en oneffen terreinen kunnen wagens worden voorzien van pendelassen, waardoor de wielstellen de ongelijkheid van het terrein compenseren en de draaglast over alle wielen voldoende wordt verdeeld. Op die manier wordt ongelijke slijtage aan de wielstellen en banden voorkomen.

Ook flexibiliteit is belangrijk. Bij de IA-groep (Industriële Aanhangers) kan worden gekozen uit meer dan 70 verschillende stuursystemen, zodat altijd de hoogste flexibiliteit wordt bereikt, van eenvoudige draaischamel besturing tot geavanceerde besturing op alle wielen.

Ook voor de laadvloeren zijn er vele mogelijke uitvoeringen. Dit maakt het mogelijk kwetsbare producten of speciale vormen veilig en stabiel te vervoeren. Zo is een extra zachte schuimlaag op de laadvloer mogelijk ter bescherming van kant en klare prefab wanden. Of een op maat gemaakte opbouw om speciale vormen te vervoeren, zoals buizen, trappen enz.

Alle transportmiddelen kunnen geleverd worden in de bedrijfskleuren van de klant of geheel gegalvaniseerd, eventueel voorzien van extra veiligheidsvoorzieningen.

 

Richtlijnen

De aanhangers / platformwagens / transporters en zwaarlastwagens van de IA-groep voldoen aan de nieuwste industrienormering (richtlijn 2017) en zijn voorzien van een CE-certificaat. De ontwikkeling, realisatie en productie van de aanhangers is bovendien conform alle van toepassing zijnde veiligheidsbepalingen van de EG-machinerichtlijn (2006/42/EG).

Lange levensduur

De transportmiddelen van de IA-groep zijn ontworpen voor een lange levensduur. De wielen zijn voorzien van gesloten lagers en afgedekt met naafkappen tegen het binnendringen van vuil en stof. De stuurstangen zijn voorzien van smeerpunten zodat bij goed onderhoud het stuursysteem betrouwbaar blijft functioneren. De stuurstangen zijn bovendien voorzien van verstelbare kogelkoppen, waardoor de statistiek van het stuursysteem instelbaar is en overmatige slijtage aan banden wordt voorkomen.

 

Kennisontwikkeling

De IA-groep kan adviseren over het juiste gebruik van de voertuigen, het veilig en vooral eenvoudig aan- en afkoppelen van de wagens en de veiligheidseisen aan dit soort transportmiddelen. De mensen van de IA-groep zijn bekend met de betonbranche, maar staan elke dag open voor het ontwikkelen van meer kennis en ervaring van het transport in de betonbranche. Kennis die we graag delen met onze relaties.

Voor de betonindustrie leveren we:

  • Zwaarlast transport aanhangers
  • A-trailers voor wanden transport
  • Roltrailers en kingpin trailers
  • Rail lorries en wagens
  • mixer transportwagens
  • Zelfrijdende rail- en transportwagens
  • Kubel transporters
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren