Platform over technologie en uitvoering van beton

Eerste Stubeco 4U-meeting groot succes Jacques Linssen

ma 25 jun 2012

De eerste STUBECO 4U-meeting, de studiebijeenkomst voor jonge studenten en werkenden in de betonbouwsector, is door de deelnemers met enthousiasme ontvangen. De bijeenkomst op 25 mei was bedoeld om theorie en praktijk samen te laten komen en om jongeren, die via hun studie op weg zijn naar een functie in de betonbouwsector of er al in werken, met elkaar en eventuele toekomstige werkgevers in contact te brengen.

Een groep van 60 Young Professionals (30 studenten en 30 jonge werkenden) kreeg in de Clubzaal van het Rotterdamse Grandcafé Engels drie presentaties te zien over de nieuwbouw van het centraal station van Rotterdam. De presentaties werden verzorgd door medewerkers van de betrokken bedrijven. Martin Kraamwinkel, projectleider bij Mobilis TBI Infra, vertelde over de groei van een ontwerp tot werkelijk gebouw. Projectmanager Rob van der Vlies van Movares gaf inzicht in het ontwerpen binnen Design&Construct contractvorm. De jonge betontechnoloog Frederick van Waarde van BAM Infraconsult liet vervolgens zien wat er allemaal komt kijken bij een betontechnische uitdaging als het maken van de poeren van de immense dakconstructie van het nieuwe centraal station. Na de presentaties volgde een bezoek aan de bouwplaats van het nieuwe Rotterdamse station.

Een slimme mix

De mix tussen theorie en praktijk werd door de Young Professionals als erg nuttig ervaren: “Een slimme en heel goede combinatie. De excursie vond ik ook heel interessant en leerzaam,” aldus de 18-jarige studente bouwkunde aan de Avans Hogeschool Renée Salemans uit Tilburg. Ze vindt de STUBECO 4U-meeting een uitstekend initiatief. “Ik wist niet dat er zoveel komt kijken bij een bouwproject. Deze middag heeft mijn blik zeker verruimd.” Ook vierdejaars bouwkundestudent aan de Hogeschool Rotterdam Jeffrey van der Willik is heel enthousiast. “Ik kom bijna iedere dag langs de bouwplaats van het nieuwe centraal station. Uniek dat ik daar een kijkje heb kunnen nemen. Normaliter kom je echt niet op zo'n plek. De presentaties waren stuk voor stuk zeer leerzaam. Vooral van het verhaal van Frederick van Waarde heb ik genoten. Heel fris, enthousiast en overtuigend gebracht.”

Nuttige contacten

Voor Jeffrey, bezig aan zijn laatste studiejaar en dus bijna afgestudeerd, heeft de netwerkfunctie die middag in Rotterdam nog geen baan opgeleverd, maar wel veel nuttige contacten met medestudenten vanuit het hele land. Hetzelfde geldt voor Arnold van Zelst uit Den Bosch, 23 jaar en bezig aan zijn laatste jaar bouwkunde aan de Avans Hogeschool. “Bijzonder leerzaam en je ziet direct hoe het er in de praktijk aan toegaat. Je leert ook dat de theorie niet altijd aansluit bij de praktijk en dat er bij een project veel partijen betrokken zijn.”  “Kennis overdragen aan jonge mensen en dit doen op een zo goed mogelijke manier, dat is wat wij ons voor deze middag ten doel stellen”, zo hield STUBECO-voorzitter Jaap Balkenende zijn toehoorders voor in zijn inleidend betoog. Gelet op de vele enthousiaste reacties kan Oebele de Haan, bestuurslid en pr-man van STUBECO, dan ook met recht concluderen dat het "een zeer geslaagde dag” was.

Ontmoetingsplatform

STUBECO staat voor STudievereniging Uitvoering BetonCOnstructies. De vereniging biedt een ontmoetingsplatform voor opdrachtgevers, ingenieursbureaus, aannemersbedrijven, leveranciers en opleidingsinstellingen die betrokken zijn bij het uitvoeren van betonconstructies in de bouw. Daarnaast heeft de vereniging een belangrijke netwerkfunctie en zorgt ze mede voor specifieke kennisoverdracht, zoals op de STUBECO 4U-meeting.  

Met dank aan John Timmerman en Bas Idsinga

Reacties

Copyright 2017 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren