Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Betonsector publiceert gevalideerd duurzaamheidsverslag

27 maart 2024

Betonhuis heeft het eerste gevalideerde CSC-duurzaamheidsverslag gepubliceerd. Daarin staan de gegevens omtrent duurzaamheid van alle betonbedrijven die hun milieugegevens hebben laten controleren.

Deelname aan het certificaatprogramma is vrijwillig. De betreffende betonbedrijven hebben gegevens die betrekking hebben op duurzaamheid (LCA A1 t/m A3) en CO2-uitstoot geregistreerd via de zogenaamde Monitoringstool. Vervolgens is op die gegevens een tweevoudige controle gedaan. De eerste controle wordt gedaan door een certificeringsinstituut (KIWA, SGS of SKG-IKOB) en de tweede door een accountant (in dit geval Verstegen Accountants). Hiermee wordt voldaan aan de standaarden van The Concrete Sustainability Council (CSC), de wereldwijde standaard voor duurzaamheid en verantwoorde herkomst in de betonketen. Rapportage geschiedt volgens de standaard van de Global Reporting Initiative om eenduidigheid te garanderen. In Nederland wordt het CSC-systeem uitgevoerd door Betonhuis, de brancheorganisatie voor betonbedrijven in Nederland.

Het aantal jaarlijkse certificeringen stijgt sterk. In 2022 reikte CSC internationaal maar liefst 294 certificaten uit. Dat is een stijging van 23% ten opzichte van 2021. Nederland neemt daarvan met 58 certificaten daarvan een vijfde voor zijn rekening.

Downloaden

Het CSC-duurzaamheidsverslag is te downloaden op betonhuis.nl.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren