Platform over technologie en uitvoering van beton

YouCongres 2018: Nano to Mega

do 6 sept 2018

Na twee volledig uitverkochte edities, organiseert Youcon ook dit jaar weer het YouCongres en wel op 18 oktober.. Dit jaar is het thema 'Nano to Mega' zijn. Het congres is op de TU in Delft.

Het tweejaarlijkse evenement zal dit jaar dieper ingaan op materialen die je met het blote oog niet kunt waarnemen tot constructies die van kilometers ver niet te missen zijn. Experts zullen lezingen geven op vijf schaalniveaus, onder meer micro, macro en mega. De overige twee schaalniveaus (nano en meso) worden nog verder uitgelicht door Youcon.

Microlezing
De Microlezing zal gaan over wat er gebeurt als je robots met carbon-fibers laat werken. Valentin Koslowski van ITKE (universiteit Stuttgart) deelt zijn verhaal over ontwerp en realisatie van het Elytra Pavilion.

Macrolezing
De ‘Macrolezing’ zal in het teken staan van de Queensferry Crossing. Een brug vlakbij Edinburgh. Mike Glover, Arup fellow en Fellow of the Royal Academy of Engineering reist vanuit zijn kantoor in de UK af naar het YouCongres in Delft om alles over dit project te vertellen. Glover ontving een Orde van het Britse Rijk voor zijn werk van de Engelse koningin, en was de eerste in zijn vakgebied die de prestigieuze Sir Frank Whittle Medal of the Royal Academy of Engineering mocht ontvangen.

Megalezing
In Dubai geldt ‘the sky is the limit’ en zelfs die grens wordt opgezocht! Ivan Bruyninckx van Besix verzorgt de Megalezing over dit project. Hij was projectdirecteur en projectmanager van hoogbouwprojecten over de hele wereld, waaronder de Burj Khalifa, die voorlopig nog de titel van het hoogste gebouw ter wereld draagt. Bruyninckx is al met pensioen, maar nog steeds betrokken bij het nieuwe prestigeproject van de Dubai Creek Harbour Tower, die de Burj van de hoogste troon gaat stoten.

Programma en inschrijven
Het Youcongres duurt van 14.00 tot 18.00 uur. Aansluitend is er ruimte voor bedrijfpitches, een paneldiscussie een diner en een afsluitende borrel. Kijk op de website van Youcon voor het volledige programma. Je kunt je daar tevens inschrijven.

 

Reacties

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren