Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

World of Concrete Europe 2024 focust op CO2-reductie

11 januari 2024

De World Of Concrete Europe, die van 24 t/m 27 april 2024 gelijktijdig met INTERMAT in Parijs wordt gehouden, brengt de hele betonsector samen in een vakbeurs en een congres. Als uithangbord voor een sector die tot doel heeft om beter te bouwen in de toekomst en het reduceren van de C02-uitstoot, is dit evenement een niet te missen gelegenheid om de innovatie en dynamiek van de betonsector te ervaren.

De combinatie van een vakbeurs en een educatief forum stelt bezoekers in staat om een uitgebreid en gevarieerd aanbod in elke fase van de keten te ontdekken, en een volledig overzicht te krijgen van de nieuwste innovaties op de Europese betonmarkt van producten, technologieën, processen, toepassingen en equipment.

De World Of Concrete Europe, geïntegreerd in de internationale bouwmaterieelvakbeurs Intermat, zal naar verwachting 200 exposanten, 2.000 bezoekers en 500 congressisten samenbrengen. Alle belangrijke spelers in de Europese betonsector zullen aanwezig zijn op dit benchmarkevenement om een platform voor dialoog te creëren en het beeld te schetsen van een universeel, veelzijdig en innovatief materiaal dat een ecologische transformatie doormaakt.

Verschillende grote bedrijven hebben hun aanwezigheid al bevestigd, zoals: 3R SCHNELL, AMOG SLR, BETONSTAR-HANSA, BLEND PLANTS, BONNEUX MACHINERY, BOSCH BÉTON FRANCE, CIFA, EUROMECC, EUROMIX MTP, EUROP'EQUIPEMENT, HANSA, IMER FRANCE, KRAFT CURING SYSTEMS, MAPEI, PL2M, PUTZMEISTER, SCHWING STETTER, SELFBETON, SOMERO ENTERPRISES, TEKA FRANCE...

De overdekte beurszone

Hier zal de hele betonindustrie vertegenwoordigd zijn rond een uitgebreid aanbod van productie tot toepassingen:

 • Installaties en machines voor de productie van beton
 • Installaties en machines voor prefab beton
 • Grondstoffen voor beton
 • Apparatuur en machines voor speciaal en decoratief beton
 • Uitrusting, levering en plaatsing van stortklaar beton
 • Nieuwe technologie, diensten en engineering voor beton
 • Betonindustrie, andere apparatuur en machines
 • Circulaire economie

Het forum voor lezingen en workshops

Rond het centrale thema "low carbon" zal het World Of Concrete Europe-forum een reeks educatieve lezingen en trainingsworkshops presenteren die volledig gewijd zijn aan de betonsector, het materiaal zelf en de verschillende toepassingen ervan.

Het forum wordt georganiseerd door een stuurgroep die bestaat uit deskundigen van de belangrijkste brancheorganisaties en -organen uit de sector, zoals CERIB, CIMbéton, FIB, l'École Française du Béton, France Ciment en UMGO-FFB.

 

De sessies worden georganiseerd door bekende personen uit de bouw-, metsel- en civiele techniekgemeenschap, leden van bouwfederaties en van de grootste Europese bedrijven in de sector.

Aan de hand van een tiental lezingen zijn zes thema's geselecteerd die zich richten op de toekomst van het materiaal in de markt om aan het denken te zetten en te debatteren:

 • Op weg naar net zero: ambities en tijdlijn van het Franse klimaatplan, de nationale strategie voor een koolstofarme economie, RE 2020 en internationale labels.
 • De recepten van beton om de industrie koolstofvrij te maken: de Clinkerfactor, nieuwe koolstofarme bindmiddelen, additieven in beton (calciumlactaat, puzzolaan, ternair cement, enz.), voorbeeldprojecten met koolstofarm beton, enz.
 • Koolstofarme logistiek: korte leveringslijnen, vervoer, ervaringen van spelers uit de branche, kant-en-klare oplossingen, prefab-oplossingen, enz.
 • Het proces: vermindering van het energieverbruik, nieuwe koolstofarme cementproductie-eenheden, alternatieve brandstoffen, industriële investeringen, processen bij lage temperatuur, enz.
 • De circulaire economie: verantwoorde bevoorrading, recycling, hergebruik, reorganisatie van steengroeven, productie van gerecycleerde granulaten, terugwinning van afvalgesteente, ervaringen uit de bouwplaats, enz.
 • Innovaties: formules, de rol van hulpstoffen voor het gebruik van koolstofarm beton, off-site en prefab betonbouwmethoden, modulaire bouw, 3D-geprint beton, enz.

INTERMAT Innovatie Awards

De negende editie van de internationale INTERMAT Innovation Awards zal equipment, technologie, diensten of producten die bijdragen aan het stimuleren van vooruitgang in de bouw-, infrastructuur- en materialenindustrie onderscheiden in vijf categorieën die overeenkomen met elk van de vijf expertisecentra op de beurs, waaronder de categorie Bouw, Civiele techniek en Beton. Daarnaast zal ook een speciale World of Concrete Europe-award worden uitgereikt om een bedrijf te belonen dat een innovatie aanbiedt die specifiek gericht is op de betonmarkt.

Christophe Lecarpentier, directeur van de business unit Agro Equipment and Construction bij Comexposium: "Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie, openbare werken of civiele techniek, de betonsector speelt een vooraanstaande rol bij het duurzaam bouwen en de inrichting van de openbare ruimte, en bij het overwinnen van de vele uitdagingen die zijn vastgelegd in de Nationale Koolstofarme Strategie. De 2024-editie van de World of Concrete Europe streeft de ambitie na om alle belangrijke spelers samen te brengen die op alle fronten innoveren om de ecologische voetafdruk van de bouw te verkleinen. Om dit te bespreken en toekomstgerichte inzichten te genereren, zal de nadruk worden gelegd op een educatief programma van lezingen en workshops dat is opgesteld door een stuurgroep bestaande uit toonaangevende experts in de branche. We willen niet alleen een beurs bieden, maar ook de doeleinden waarvoor betonproductie- en toepassingen bedoeld zijn in perspectief te plaatsen, en een uniek platform op te zetten voor een dialoog rond een gemeenschappelijke duurzame milieuvisie.”

paris.intermatconstruction.com

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren