Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Webinarserie Eurocode Geotechniek

13 februari 2024

Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe serie Eurocodes. Hoewel de oude Eurocodes pas in 2028 worden ingetrokken, wordt in Cement nu al volop gepubliceerd over de belangrijkste wijzigingen in de nieuwe serie. Niet alleen in Eurocode 2, maar ook in een aantal andere Eurocode-delen. Ook NEN besteedt aandacht aan voorlichting. Onder meer met een webinarserie over Eurocode 7.

Naast Eurocode 2 is voor de Cement-lezer onder meer ook Eurocode 7 belangrijk. Eurocode 7 is de Europese norm voor geotechnisch ontwerp. De tweede generatie van dit deel wordt momenteel opgesteld door de CEN/TC250 SC7 en betekent een flinke stap voorwaarts richting verdere harmonisatie en efficiënte richtlijnen voor geotechnisch ontwerp.

Voor enkele nieuwe elementen in de tweede generatie Eurocode 7 is volgens CEN/TC 250/SC7 aanvullende begeleiding nodig voor toekomstige gebruikers van de code. NEN organiseert daarom een webinarreeks waarin wordt ingegaan op die belangrijkste wijzigingen.

Het volgende webinar (8e in de serie) staat gepland op 13 maart 2024 om 15:00 uur. Onderwerp dit keer is grondverbetering.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website van NEN.
De eerdere webinars in deze serie zijn terug te kijken.

Nieuwe Eurocodes in Cement

Cement publiceert regelmatig over wijzigingen in de nieuwe Eurocode. De artikelen zijn gebundeld op de themapagina Nieuwe generatie Eurocodes.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren