Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Walter Spangenberg wint eerste Oeuvreprijs

3 november 2021

Op Building Holland is op 2 november voor het eerst de Oevreprijs uitgereikt. Walter Spangenberg (voorheen ABT) mocht naar huis met de prijs. Hij werd geprezen voor de vele iconische projecten die hij in zijn loopbaan van 35 jaar heeft gerealiseerd. De verkiezing is georganiseerd door VNconstructeurs, KPE groep en HTI.

Nadat Mathew Vola (Arup) werd uitgeroepen tot Constructeur van het Jaar en Joris Hesselink (BAM) tot Talent van het Jaar, kreeg Walter Spangenberg de Oeuvreprijs overhandigd.

De verkiezing Constructeur van het Jaar werd dit jaar voor de 10e keer georganiseerd. En dat heeft een mooie lijst met winnaars opgeleverd. Zij zijn verkozen omdat ze in dat betreffende jaar opvielen door hun projecten en bijdrage aan de ontwikkeling en zichtbaarheid van het vak. Aan de top komen is moeilijk, maar aan de top blijven is nog moeilijker. De prijs is een juryprijs; je kunt je er niet voor opgeven, en hij wordt ook niet jaarlijks uitgereikt.

Het is een waardering voor een constructeur, die naar het oordeel van de jury gedurende zijn hele carrière een bijzondere, constante bijdrage heeft geleverd aan ontwerpend en bouwend Nederland en daarvoor wordt erkend door vakgenoten, maar vooral ook door opdrachtgevers, architecten, bouwbedrijven en andere ketenpartners. Walter Spangenberg gaat naar huis met de prijs. “Tijdens zijn loopbaan van 35 jaar heeft hij vele iconische projecten gerealiseerd. Een breed oeuvre met een grote verscheidenheid aan type projecten en constructiewijze. Met een aantal aansprekende hybride constructies, waarin verschillende materialen worden gecombineerd”, aldus de jury.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren