Platform over technologie en uitvoering van beton

Vier nieuwe CSC-certificaten uitgereikt op Betondag 2018

vrij 16 nov 2018

Vier nieuwe CSC-certificaten zijn door Kiwa op de Betondag 2018 uitgereikt aan Betonmortel Nederland vestiging Vianen (CSC-goud), aan de Goudse Betonmortel Centrale (CSC-goud), aan B.V. Lodewikus Voorgespannen Beton (CSC-zilver) en aan De Jong's Betonbedrijf BV (CSC-zilver).

Met het uitreiken van deze vier nieuwe certificaten laat Kiwa samen met CSC-NL zien dat deze bedrijven koplopers zijn in het duurzaam bouwen met beton. Het is tevens een tastbaar bewijs dat onze sector verduurzaamt en goed op weg is om klimaatdoelstellingen te halen,” aldus Paul Ewalds, van Betonhuis.  Klaas Huijgen van de BTE Groep voegt toe: “Duurzaamheid is één van onze strategische pijlers.”  

Aantoonbaar duurzaam produceren
Het CSC-certificaat  maakt duurzaamheid aantoonbaar en vormt voor afnemers van beton het bewijs daarvan. Zowel voor landelijk opererende bedrijven als voor regionale spelers is het van belang om maatregelen door te voeren om duurzamer te produceren. “Dit is een onderwerp dat in onze regio breed bij alle stakeholders op de agenda staat. Maar ook op de nationale bouwagenda is circulariteit het uitgangspunt om tot een structurele duurzame samenleving te komen. Het CSC keurmerk staat daar garant voor,” aldus Ruud van Pelt van de Goudse Betonmortelcentrale.

Internationale regeling
De Concrete Sustainability Council heeft de eisen en voorwaarden aan het CSC-certificaat vastgelegd in de Sustainable Concrete Manual. Het certificaat heeft een internationale status. Er zijn vier niveaus: brons, zilver, goud en platina. In Nederland is CSC-NL de regionale systeembeheerder van de internationale CSC-regeling. De feitelijke certificering wordt uitsluitend uitgevoerd door bij CSC aangesloten en onafhankelijke certificerende instellingen; Kiwa, SGS en SKG-IKOB. Voor meer informatie over het certificaat CSC zie www.csc-nl.nl.

Bron: Betonhuis

 

Melis Korlaar, De Jong's Betonbedrijf BV ontvangt van Ton Oosterom, Kiwa, het CSC-zilver certificaat.

Reacties

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren