Platform over technologie en uitvoering van beton

Vernieuwd Stationsplein Utrecht in de spotlights

do 15 aug 2019

Na een verbouwing van ruim 5 jaar zijn de laatste bouwhekken rondom het Stationsplein van Utrecht verwijderd. Het vernieuwde Stationsplein Oost is dé schakel tussen Utrecht Centraal, Hoog Catharijne en de historische binnenstad van Utrecht, en biedt een ontmoetingsplek voor iedereen die wil reizen, winkelen, wonen, werken en ontspannen in de dynamiek van het hart van Nederland. Het Stationsplein wordt op 19 augustus 2019 officieel geopend.

Een ruimte om te verblijven
Waar het Stationsplein voorheen vol stond met geparkeerde fietsen en gebouwen zonder publieksfuncties, is deze openbare ruimte nu getransformeerd tot een belangrijke ontmoetingsplek. Er is meer ruimte voor cultuur, woningen, ontspanning, winkels, en een betere bereikbaarheid. De leefbaarheid en veiligheid zijn verbeterd. Verlichting speelt hierbij een belangrijke rol.

In samenwerking met BAM Bouw en Techniek heeft Schréder een ontwikkelingstraject gestart, met als resultaat op maat gemaakte armaturen die perfect integreren in de grote kolommen die de dakconstructie dragen. Dankzij de nauwe samenwerking op het gebied van montage en lichttechniek, sluit het concept aan bij de lichtvisie van Arup en voldoet deze aan de gewenste levensduur en lichtopbrengst. De armaturen zijn spiraalsgewijs in de kolommen geplaatst, wat zorgt voor een gelijkmatig lichteffect. Door het toepassen van zowel downlights als uplights, worden zowel het plein als het indrukwekkende bollendak uitgelicht.

Bron: BAM Bouw en Techniek

Het stationsplein in Utrecht wordt op 19 augustus officieel geopend, foto: BAM

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren