Platform over technologie en uitvoering van beton

Veilig schoren

do 8 jun 2017

Door het goed verankeren van (tijdelijke) schoren in de ruwbouwfase worden ernstige ongelukken voorkomen. De Draaddhuls met Clip-fix van Hakron kan hierbij een oplossing bieden. Om antwoord te geven op de vele vragen over dit product uit de praktijk, is er nu een productinformatieblad (PIB) voor opgesteld.

Draadhulzen met Clip-fix worden toegepast bij het tijdelijk plaatsen van schoren ter verankering van bekistingen, betonnen wanden en kolommen op de bouwplaats tegen de inwerkende krachten van bijvoorbeeld wind. Deze schoren worden in het algemeen onder een hoek van 45° geplaatst. Schoorsystemen zijn daartoe voorzien van gaten in de bevestigingsplaten aan de boven- en de onderzijde. Met een schroefverbinding worden de schoren dan aan beide zijden vastgezet. Na definitieve montage van de geschoorde delen kunnen de schoorverankeringen worden losgemaakt en de schoren verwijderd.

Draadhulzen met Clip-fix voldoen aan de Europese wetgeving en de betreffende rekenregels. De metalen draadhulzen voor schoorbevestigingen met B15 (op aanvraag ook B20 en B26) zijn leverbaar in elke gewenste lengte. De draadhulzen zijn in lengte af te stemmen op de dikte van de vloer. De draadhulzen zijn te monteren in combinatie met de Clip-fix in vloeren of met behulp van een Knack-/B15-spijkerplaat aan de bekisting. Bij toepassing in vloeren wordt de draadhuls aan de bovenzijde voorzien van een rode stop met markeringsstift en aan de onderzijde een gele afdichtstop. De Clip-fix kan in hoogte worden gesteld, zodat met binddraad een goede en stabiele verbinding met de wapening kan worden gemaakt.

Meer informatie, zoals tabellen met toelaatbare belastingen voor B15, B20 en B26, zijn te vinden op het productinformatieblad (PIB), welke kan worden gedownload op www.hakron.nl.

Reacties

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren