Platform over technologie en uitvoering van beton

Thema Betondag 2018: Beton, duurzamer dan ooit!

woe 25 jul 2018

De Betondag 2018 is op 15 november in De Doelen, Rotterdam en heeft als thema: Beton, duurzamer dan ooit! Maar, het wordt geen Betondag zoals u gewend bent; de Betondag wordt vernieuwd. Het afgelopen half jaar zijn er zoveel mogelijk verbeterpunten voor de Betondag geïnventariseerd. Deze volgden uit gesprekken met o.a. (bedrijfs)leden, docenten, deelnemers en standhouders. Een deel van deze verbeteringen zal de komende editie te zien zijn.

De Betondag blijft een kennis- én netwerkdag. In het congresprogramma zijn dit jaar minder parallelsessies tegelijk en de lezingen worden per thema ingedeeld. Ook blijft elkaar ontmoeten en netwerken een belangrijk onderdeel van het programma. Om daar nog meer aandacht aan te geven, stopt het kennisprogramma dit jaar na 15.30 uur en dat is gelijk het startsein van de netwerkborrel op de beursvloer. Voor het samenstellen van het programma is dit jaar nadrukkelijk de samenwerking met alle partijen in en onderdelen van de betonketen gezocht.

Beton, duurzamer dan ooit!
Op dinsdag 10 juli is het Betonakkoord voor duurzame groei ondertekend. Een nationaal ketenakkoord ter versterking van de duurzame transitie van Nederland en van de toekomstbestendigheid van de betonketen. In het akkoord zijn afspraken beschreven voor 4 thema’s: CO2-uitstoot, Circulariteit, Natuurlijk kapitaal en Sociaal kapitaal. De eerste drie thema’s zullen door de marktpartijen worden opgepakt. Voor het vierde thema is de Betonvereniging de natuurlijke partner, omdat investeren in mensen door kennisoverdracht over het materiaal beton onze kerntaak is.

Beursvloer
Er is een nieuwe standbouw, om de beursvloer een meer open en moderne uitstraling te geven. Met de beschikbare ruimtes in De Doelen moet rekening worden gehouden, daarom blijven de standplekken van dezelfde afmetingen en op dezelfde wijze ingedeeld op de beursvloer. Nieuw was vorig jaar de betonbanenmarkt, die positief is ontvangen. Dit jaar is deelname aan deze markt niet exclusief voor standhouders, dus een nieuwe manier om uw bedrijf op de Betondag te presenteren.

De betonbanenmarkt wordt aangevuld met 'innovatieplekken' en stands van studenten. Zij krijgen samen een plek op de begane grond rondom de Van Cappellenzaal. Daar kunnen ’s middags ook pitches gegeven worden door de standhouders op de betonbanenmarkt en innovatieplekken.

Meer informatie?
Mail naar betondag@betonvereniging.nl of bel 0182 – 539233 voor onder meer informatie over standplekken of de banenmarkt.

Op de website www.betondag.nl is daarbji uitgebreide informatie over de Betondag te vinden. Zo volgen de plattegronden en voorlopige lijst met standhouders binnenkort. Ook start hier de inschrijving voor deelnemers in september. Nieuw is dat je dit jaar gebruik kunt maken van een online registratiesysteem voor het bestellen van je toegangskaart(en).

 

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren