Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Studieboek Kracht + vorm geactualiseerd

29 augustus 2023

Menig HBO-student heeft er zijn basiskennis over de beginselen van bouwconstructies aan te danken: Kracht + vorm. Dit boek is nu geactualiseerd.

Kracht + vorm geeft een kennismaking met constructies, mechanica en krachtswerking in bouwwerken. Het is bestemd voor het eerste leerjaar Civiele Techniek, Bouwkunde en Built Environment aan universiteiten en hogescholen. Het helpt de student bij de eerste stappen in het bekwamen in twee hoofdtaken van de constructeur: het ontwerpen van constructies en het met berekeningen aantonen dat de constructie vormvast is en voldoende stijf. Het boek bevat dan ook een aantal rekenvoorbeelden, met een benaderend karakter. Belangrijk algemeen doel is de studenten te motiveren voor het vak constructieleer

De eerste druk verscheen in 2008 en werd geschreven en geïllustreerd door prof.ir. Jaap Oosterhoff, oprichter en directeur van ABT en hoogleraar aan de TU Delft. Nu, 13 jaar later, is de derde, geactualiseerde druk verschenen. Deze nieuwe editie is bewerkt door Walter Spangenberg (oud-directeur/adviseur bij ABT).

De opzet van de eerdere drukken is in grote lijnen gelijk gebleven. Wel is de hoofdstukindeling iets aangepast. Wat vooral opvalt is een nieuw hoofdstuk over duurzaamheid. Dit onderwerp is tevens verder uitgediept bij de verschillende materialen. De vele tekeningen, die zo karakteristiek zijn voor het boek, zijn behouden. Een aantal nieuwe tekeningen zijn in vergelijkbare stijl toegevoegd.

Meer informatie

Ga voor meer informatie en bestellen naar de website van Bouwen met Staal.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren