Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Strukton wint Agema Prijs 2010

16 november 2010

Met het project Busan-Geoje Fixed Link, waarvoor een afzinktunnel is aangelegd op de oceaanbodem van Zuid-Korea, heeft Strukton Afzinktechnieken de prof.dr.ir. J.F. Agema Prijs 2010 gewonnen.

De prijs – een beeldhouwwerk en een oorkonde – is in het leven geroepen om de waterbouw in Nederland te stimuleren en waterbouwkundige Jan Agema te eren. Hij was onder meer betrokken bij het ontwerp en de bouw van de Stormvloedkering in de Oosterschelde.

De jury heeft grote waardering voor integrale en innovatieve aanpak van ontwerp en uitvoering van de Busan-Geoje Fixed Link, zowel wat betreft het proces als de techniek. De jury acht die aanpak van grote waarde voor vele andere landen in de wereld en het project verdient daarom de prof.dr.ir.J.F. Agema Prijs 2010 voor waterbouwkundige werken. ‘De Busan-Geoje Fixed Link is een prachtig staaltje van Nederlandse waterbouw. Een combinatie van technisch kunnen met de eigen cultuur van samenwerking in het verre Korea’, volgens de jury.

Jury

De prijs wordt eens in de vijf jaar uitgereikt aan het meest innovatieve waterbouwkundige werk dat in de afgelopen vijf jaar is gereedgekomen. De jury van 2010 bestond uit prof.ir. drs Han Vrijling (voorzitter), prof.ir. Jan Stuip (secretaris), dr.ir. Bas Jonkman, ir. Jan de Jong, dr.ir. Marcel van Gent en ir. Pieter Janssen.

Cement besteedde in 2009/8 al aandacht aan het project van Strukton, in het artikel Afzinken op zee.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren