Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Software voor betonconstructeur

27 oktober 2010

RFEM Nederland, de Nederlandse distributeur van de rekensoftware RFEM, is sinds september 2010 ook distributeur van IDEA RS – calculation software in de Benelux. IDEA RS brengt softwareproducten op de markt ten behoeve van de beton- en staalconstructeur. Zo is per 1 november 2010 het programma RC – Section (Reinforced Concrete Section) beschikbaar, waarmee de betonconstructeur op een eenvoudige manier betonnen gewapende en voorgespannen doorsneden en kolommen kan berekenen.

Het programma kenmerkt zich door de gebruiksvriendelijkheid en praktische uitwerking van de berekeningen. Tevens kan het door het gebruik van multicore processing meerdere snedes tegelijkertijd controleren.

In RC – Section kunnen fysisch niet-lineaire berekeningen worden gemaakt van generieke doorsneden, kokerprofielen, cirkelvormige kolommen tot omgekeerde T-balken. De doorsneden kunnen ook voorgespannen worden, waarbij controles volgens de uiterste grenstoestand en bruikbaarheidsgrenstoestand worden uitgevoerd voor zowel enkele buiging als scheve buiging. Voor een aantal doorsneden kan een brandwerendheidcontrole worden uitgevoerd volgens de NEN-EN 1992-1-2. Voor elke doorsnede kan een korte of lange termijn stijfheidberekening worden uitgevoerd om tot de juiste mechanische eigenschappen van de doorsnede te komen ten behoeve van bijvoorbeeld een eindige-elementenberekening.

RC – Section kan ook gekoppeld worden aan bestaande rekensoftware, zoals Scia Engineer en Ing.software Dlubal’s RFEM 4.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren