Platform over technologie en uitvoering van beton

Prijsvraag voor 3D-geprinte brug

woe 5 dec 2018

Het samenwerkingsverband de ConsulTable daagt studenten en andere belangstellenden uit om een duurzame geprinte brug te ontwerpen. De drie beste bruggen worden op schaal geprint en tentoongesteld op de InfraTech 2019 in Rotterdam. Van deze bruggen verschijnt bovendien een artikel in Cement.

3D-betonprinten kan volgens de ConsulTable een van de antwoorden zijn op de grote vervangingsopgave die op ons afkomt. De techniek maakt een snelle ontwikkeling door. Op de TU/e is een grote ontwikkelgroep actief met een fysieke betonprinter, in Gemert is een eerste fietsbrug geprint en de Gemeente Eindhoven heeft het startschot gegeven voor het bouwen van 3D-geprinte woningen, het project Milestone.

De challenge is ervoor bedoeld meer uit de mogelijkheden voor 3D-printen te halen en omvat het ontwerpen van een viaduct dat duurzaam, circulair én modulair is. Als praktijkvoorbeeld geldt een fietsviaduct over de A27. Deze is einde levensduur.

Fietsbrug over A27 die als voorbeeld dient bij challenge

Meedoen?

De inschrijving loopt nog maar tot en met 7 december. Voor de snelle beslissers is er nog een mogelijkheid. Meer informatie over aanmelden en voorwaarden staat op www.consultable.nl

ConsulTable

De ConsulTable is een tafel voor adviserend ingenieurs die actief zijn in de sector van de gebouwde omgeving. De tafel bestaat uit 10 enthousiaste netwerkers en beïnvloeders uit private en publieke consultancybureaus. Zij komen vijf keer per jaar bijeen en kijken met een positief kritische blik op o.a. onze eigen rol in de sector. De ConsulTable maakt deel uit van De Bouwcampus.

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren