Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Parkeergarage Museumpark open

2 november 2010

Per november is de parkeergarage Museumpark in geopend, bestemd voor personeel van het Erasmus MC en het publiek. Omdat de onderste parkeervloer nog niet af is, kunnen alleen de bovenste twee parkeerverdiepingen gebruikt worden. Vanaf 27 november is ook de onderste parkeervloer in gebruik. In de loop van december is ook de ondergrondse waterberging gereed voor gebruik.

De garage past in de Park en Walk strategie van de gemeente Rotterdam, met een aantal grote garages op loopafstand van het centrum. De ondergrondse combinatie van een berging met een ander bouwwerk is uniek. Ook is het realiseren van een waterberging van deze grootte voor de bestrijding van wateroverlast uniek voor Nederland.

Ondergrondse waterberging

In de tweede helft van december is de ondergrondse waterberging gereed voor gebruik. De berging bevindt zich onder de inrit van de garage en is 10.000 m3 groot, wat neerkomt op de helft van de bergingscapaciteit in het bestaande riool. Deze waterberging heeft een belangrijke functie in het oplossen van het regenwaterprobleem voor het centrum van Rotterdam. Zodra de waterberging klaar is, dient deze als tijdelijke berging voor het overtollige regenwater. Bij hoog water stroomt de waterberging vol en zodra de waterhoogte in het riool en singels hersteld is, wordt de berging weer leeggepompt. De frequentie van het lozen op de singels gaat terug van vier keer per jaar naar eens per twee jaar.

Volgens planning zou de garage in de zomer open gaan. De vertraging is ontstaan als gevolg van de strenge winter en nieuwe brandweereisen zoals het toepassen van rookschermen in de garage, bijzondere eisen aan nooddeuren en het C2000-systeem.

In Cement 2010/4 is aandacht besteed aan parkeergarage Museumpark.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren