Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Overname vier nieuwe betoncentrales voor Albeton om duurzame ambities waar te maken

12 oktober 2022

Albeton Algemene Betonmaatschappij BV, lid Betonhuis Betonmortel, heeft op 31 augustus 2022 overeenstemming bereikt met Cementbouw om drie betoncentrales over te nemen. Het betreft de drie productielocaties Akersloot, Diemen en Haarlem. Daarnaast neemt Albeton de betoncentrale Rotterdam over van Dekker. Met de overname verstevigt Albeton haar marktpositie en wordt hiermee een van de duurzaamste betonmortelspelers van Nederland.

Productielocaties Diemen, Haarlem en Akersloot gaan per 1 oktober 2022 over naar Albeton. Betoncentrale Rotterdam werd al op 12 september 2022 van Dekker overgenomen. “De uitbreiding biedt ons mogelijkheden tot transportoptimalisatie, duurzame innovatie, productontwikkeling en flexibiliteit, waardoor we in staat zijn onze klanten nog beter van dienst te zijn” zegt Heimen Droog, directeur van Albeton. Bij opdrachtgevers neemt de vraag naar duurzaam materiaalgebruik in aanbestedingen toe. Beton biedt vele mogelijkheden voor duurzaam bouwen. Beton heeft een lange levensduur en draagt bij aan een comfortabel en energiezuinig gebruik. Daarnaast is beton 100% recyclebaar. “We geloven in lokaal ondernemerschap en voor bestaande klanten verandert er praktisch niets. Onze huidige duurzame manier van werken komt ook voorop te staan op de nieuwe locaties.”

Duurzame vraagstukken
Albeton is in het bezit van CSC certificering goud en laat hiermee zien dat het grote waarde hecht aan een verantwoorde herkomst van beton. “Wij geven onze klanten hiermee een helder beeld van de herkomst van onze grondstoffen, de kwaliteit van onze productiewijze en de maatschappelijke verantwoording die wij nemen. De personeelsleden op de nieuwe locaties brengen een schat aan kennis, kunde en ervaring mee. Samen met onze moderne betonfabrieken hebben wij de ambitie om de klant te helpen met duurzame vraagstukken van deze tijd.”

Bron: Betonhuis

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren