Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Onderzoek wapeningsstaal

- 13 december 2019

Kennisdeling over technologie en uitvoering via Betoniek wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners. Een van die partners is Concrefy. Dit internationale ingenieursbureau, gespecialiseerd in betontechnologie, stelt zichzelf graag aan u voor en gaat daar met name in op de activiteiten op het gebied van wapeningsstaal.

Introductie partners via partnernieuws

Betoniek wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners. In deze rubriek stelt telkens een van onze partners zichzelf voor.

Concrefy (voorheen B|A|S Research & Technology) werkt samen met klanten aan mogelijkheden om duurzamere materialen te ontwikkelen, bouw- en productieprocessen verder te industrialiseren en informatiestromen te digitaliseren. Daarbij worden betontechnologie, moderne (meet-)technieken en data-analyse gecombineerd. In het eigen laboratorium worden testen uitgevoerd aan beton, asfalt, grondstoffen, recyclinggranulaat en metalen.

Gespecialiseerd in wapeningsstaal

Het laboratorium is onder meer gespecialiseerd in onderzoeken aan wapeningsstaal. Voor staalproducenten worden verificatieonderzoeken aan het wapeningsstaal zelf uitgevoerd. Voor buigcentrales en betonfabrieken zijn het onderzoeken aan constructieve lasverbindingen, procescontroles aan gericht wapeningsstaal en ook testen op gelaste verbindingen. Dit kunnen handmatig gelaste verbindingen zijn of machinaal gelaste producten zoals wapeningsnetten, tralieliggers of spiraalwapening.

Procescontrole

Voor procescontroles aan wapeningsstaal beschikt Concrefy over een webportaal dat de klant helpt bij het tijdig uitvoeren van de controles en tevens overzichten biedt van gekwalificeerde lassers en richtapparatuur die door de certificatie-instellingen zijn vereist. Op het juiste moment worden monsternemingsadviezen gegeven, gezorgd dat monsters worden opgehaald en vervolgens binnen enkele dagen worden getest en gerapporteerd. De resultaten worden voorzien van een beoordeling en eventueel een advies. Ook worden de overzichten van lassers en  richtapparatuur in het webportaal automatisch geactualiseerd. De producent kan zich hierdoor richten op zijn productie terwijl de kwaliteitsaspecten automatisch worden beheerd.

Mechanische verbindingen

In het laboratorium is het mogelijk testen uit te voeren aan mechanische verbindingen en eindverankeringen voor wapeningsstaal volgens internationale normen zoals ISO 15835. Deze testen worden uitgevoerd voor producenten van de doorkoppelsystemen, maar ook voor aannemers en andere verwerkers van deze producten. Hierbij wordt op basis van statische-, dynamischeen cyclische belastingen beoordeeld of de producten aan alle eisen voldoen om toegepast te worden in bruggen, viaducten, energiecentrales, stuwdammen, hoogbouw of stadions.

Meer nieuwe partners

Naast Concrefy zijn ook BAM, Betonhuis, Dura Vermeer, Hakron, SGS Intron, Stubeco, Stutech en VSB partner van Betoniek. Met partnerships kunnen belangrijke partijen uit de betonwereld op structurele basis kennisdeling via het platform Betoniek ondersteunen. Omdat wij die partners zo belangrijk vinden, krijgen zij een aantal aantrekkelijke voordelen, zoals een aanzienlijke korting op de licenties, het plaatsen van vacatures, meepraten over de koers en zichtbaarheid online en in het vakblad.

Heb je ook interesse om partner te worden, neem dan contact op met Marjolein Heijmans via m.heijmans@aeneas.nl of 073-2051015.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Betoniek en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren