Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

NEC-tribune ingestort onder hossende supporters

19 oktober 2021

Tijdens de voetbalwedstrijd tussen NEC en Vitesse zondag 17 oktober is een deel van de tribune van het Goffertstadion ingestort. Een container onder de tribune voorkwam dat supporters gewond raakten. De gemeente Nijmegen, waarvan NEC het stadion huurt, laat onderzoek doen naar het ongeval.

Het betonnen element van de tribune bezweek toen de voetballers van Vitesse hun supporters in het uitvak kwamen bedanken voor hun steun. Spelers en publiek begonnen samen te springen, waarna het voorste tribune-element het begaf. 

Duidelijk moet worden hoe de tribune heeft kunnen instorten en of de andere tribunes wel veilig zijn. Het onderzoek wordt uitgevoerd door ingenieursbureau Royal HaskoningDHV, dat eerder onderzoek ook deed naar het instorten van het dak van het AZ-stadion in 2019. Daarnaast komt er een onderzoek naar de stadioninspecties van de afgelopen jaren. De resultaten daarvan komen binnenkort naar buiten, zegt de gemeente. Ook moet zo snel mogelijk duidelijk worden wanneer het Goffertstadion weer gebruikt kan worden.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren