Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Milieugegevens voor cement

3 maart 2011

Het Cement&BetonCentrum heeft de milieugegevens voor cement overhandigd aan de Stichting Bouwkwaliteit (SBK), waar directeur Kees Vriesman beheerder van de Nationale Milieudatabase is. Dit gebeurde tijdens het symposium Nationale Milieudatabase op 24 februari in Utrecht.

De Nationale Milieudatabase is een belangrijke stap vooruit als het gaat om de harmonisering van betrouwbare milieugegevens voor de bouwsector. Een geharmoniseerde milieudatabase is tegelijk een belangrijke voorwaarde om méér uniformiteit te bereiken bij het kwantitatieve gebruik van de verschillende reken- en beoordelingsmethoden voor Duurzaam Bouwen.

De milieugegevens die het Cement&BetonCentrum presenteert zijn de eerste in een reeks van updates die de bouwtoeleverende industrie de komende tijd gaat aanleveren bij SBK. Deze cementgegevens zijn gebaseerd op de toetsingsprotocollen van de stichting MRPI en gevalideerd door IVAM. De data zijn verzameld door INTRON. De Nederlandse marktleider voor cement heeft belangrijke ondersteuning verleend. De informatie is representatief voor de meest gangbare cementsoorten die in Nederland op de markt worden gebracht. Ze vormt een belangrijke hoeksteen voor de komende herziening van de Betondatabase 3.1, die in Simapro is ondergebracht.

Europa

Nederland loopt hiermee vooruit op de Europese ontwikkelingen. Het Europese standaardisatiebureau CEN is met een vergelijkbaar project bezig. Daaraan werken 27 Europese lidstaten mee. Als het Europese project gereed is, zullen naar verwachting kleine aanpassingen in de SBK-database volgen.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren