Platform over technologie en uitvoering van beton

Maastunnel na 2 jaar renovatie open

di 20 aug 2019

De Maastunnel is maandag 19 augustus na een grootschalige renovatie weer in beide richtingen geopend voor verkeer. De tunnel, die al meer dan 75 jaar de oevers van de Nieuwe Maas met elkaar verbindt, was de afgelopen twee jaar in de richting van Rotterdam-Zuid dicht vanwege renovatiewerkzaamheden aan de tunnelbuizen voor auto's. In december wordt gestart met het opknappen van de doorgang voor fiets- en voetgangers.

In juli 2017 werd begonnen met de renovatie van de oudste afgezonken tunnel van Nederland (1942). Die  was onder meer nodig omdat de rijbanen en de vloer eronder kampten met betonrot. Ook is de techniek in de tunnel vernieuwd, zodat die voldoet aan de nieuwste veiligheidseisen.

Onder meer om het centrum en het ziekenhuis Erasmus MC goed bereikbaar te houden, werden de twee tunnelbuizen om beurten aangepakt. Zo kon een van beide altijd in noordelijke richting open blijven.  

Het werk aan de Maastunnel is nog niet helemaal klaar. Vanaf december gaat de tunnel tijdelijk dicht voor voetgangers en fietsers. Die renovatie duurt elf maanden.

foto: Carel van Hees / Gemeente Rotterdam

Meer lezen over de Maastunnel

Meer over de renovatie en restauratie van de Maastunnel lees je in de eerder verschenen Cement-artikelen 'Wapeningscorrosie in de Maastunnel''Tweede leven Maastunnel' en 'Maastunnel in herstel'

Bouw Maastunnel

Vervoer zinktunnel

Bouw Maastunnel

Maastunnel in gebruik (bron archieffoto's: Spoelboy)

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren