Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Laatste Levvel-blocs door Titaan op Afsluitdijk geplaatst

24 mei 2022

Deze week heeft de Titaan, een modulair containerponton met overslagkraan, de laatste Levvel-blocs op de Afsluitdijk geplaatst. Alle betonblokken op de langgerekte delen van de dijk liggen nu op hun plek. Daarmee is de Afsluitdijk aan de Waddenzeezijde voor 95% voorzien van Levvel-blocs.

Er moeten nog wat blokken worden geplaatst op andere delen van de dijk, maar dat gebeurt niet meer met de Titaan. De benodigde Levvel-blocs zijn al geproduceerd, eerder deze maand werd de productie hiervan al afgerond in de fabriek in Harlingen. Deze wordt nu gedemonteerd om ergens anders weer opgebouwd te kunnen worden. 

De komende periode wordt de overige dijkbekleding, de zogenaamde Quattroblocks, op het bovenste deel van de dijk aan Waddenzeezijde aangebracht. Ook moet de bekleding van de dijk op een aantal speciale punten worden versterkt, zoals ter hoogte van de pompgemalen in Den Oever en de Vismigratierivier bij Kornwerderzand. In 2023 zijn deze ook voorzien van de nieuwe dijkbekleding. De dijkbekleding aan de IJsselmeerzijde wordt gedeeltelijk hersteld of vervangen. 

Bron: De Afsluitdijk

Meer weten over het ontwerp en de productie van de Levvel-blocs? Lees dan het artikel ‘75.000 betonblokken op de Afsluitdijk’, dat eerder in Cement verschenen is.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren