Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

KPCV ondergebracht in stichting

1 februari 2021

Mede vanwege de groei is het Kennisportaal Constructieve Veiligheid in januari ondergebracht in een eigen rechtspersoon: de Stichting KPCV. Het portaal is een particulier initiatief om de constructieve veiligheid in de bouw in Nederland te verbeteren. Het is de digitale opvolger Compendium Constructieve Veiligheid.

Bij de borging van constructieve veiligheid spelen diverse ketenpartners een rol. Het KPCV beschrijft borgingsacties voor al die partners. Uitgangspunt is dat ieder bouwproject in grote lijnen dezelfde stappen of 'fasen' doorloopt en dat voor ieder project in essentie dezelfde borgingsacties nodig zijn.

Inmiddels telt KPCV 45 actieve partnerorganisaties. In verschillende taakgroepen ontwikkelen de partners aanvullende informatie voor de website en/of actualiseren zij bestaande inhoud. KPCV heeft daardoor in twee en een half jaar tijd een behoorlijke status verworven. Diverse opdrachtgevers verwijzen in hun contracten naar borgingsacties die op KPCV zijn beschreven. Ook de Onderzoeksraad voor de Veiligheid en het Topoverleg van Opdrachtgeversforum, NLIngenieurs, Bouwend Nederland, VNconstructeurs en Governance Code Veiligheid refereren in hun rapporten en voorstellen aan KPCV.

Stichtingsacte ondertekend

Op 6 januari 2021 ondertekenden de kersverse voorzitter van het stichtingsbestuur Dick Stoelhorst en bestuurslid Dik Spekkink de stichtingsacte bij notaris Zondervan te Zaltbommel. De twee andere bestuursleden, Erik Middelkoop van RHDHV en René Sterken van BAM Advies & Engineering, lieten zich bij volmacht vertegenwoordigen door een medewerker van het notariskantoor.

Reacties

Bestuursleden Dick Stoelhorst (l) en Dik Spekkink (r) met notaris Zondervan (midden)
Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren