Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Knooppunt Emmen-West open voor verkeer

26 november 2021

Het nieuwe knooppunt Emmen-West is open voor het verkeer. Met de aanleg van een nieuwe fly-over is een volwaardig knooppunt gebouwd met nieuwe verbindingswegen. Naam voor de fly-over: Dolmen.

Het knooppunt sluit de Rondweg N391 aan op de N34. Het project is onderdeel van verdubbeling van de N34 tussen Coevorden-Noord (N382) en de Frieslandroute (N381) naar 2×2 rijstroken. Deze wordt gerealiseerd om de regionale bereikbaarheid en verkeersveiligheid te vergroten.

De Fly-over wordt gekenmerkt door een geheel monoliet dek met vier overspanningen van circa 25 m, die ter plaatse van de tussensteunpunten vloeiend overgaan in de pijlers. Het dek ligt zowel verticaal als horizontaal in een bochtstraal en ook de onderzijde van het dek is afgerond. Het betonoppervlak is geprofileerd met schaduwgroeven (cannelures).

Dolmen

De nieuwe naam komt voort uit een prijsvraag onder belangstellenden. Meer dan duizend Drenten gaven hieraan gehoor. Acht mensen stelden voor om de oeroude benaming Dolmen als naam voor de fly-over te gebruiken. De naam Dolmen is een mooie verwijzing naar de hunebedden die er liggen.

Eerder klaar en binnen budget

Tot begin volgend jaar voert aannemer Van Spijker Infrabouw afrondende werkzaamheden uit, zoals het planten van bomen en het opruimen van het bouwterrein. De oplevering is eerder dan gepland en binnen het gestelde budget.

Artikel in Cement

Begin 2022 verschijnt een artikel in Cement over de constructieve aspecten van knooppunt Emmen-West. Dit artikel wordt geschreven door Witteveen+Bos, Van Spijker Infrabouw en Nepocon.

Knooppunt Emmen-West in feiten en cijfers

  • Negen kilometer is aangepakt
  • Drie nieuwe viaducten zijn gebouwd, één viaduct is gerenoveerd
  • 350 panelen zijn aangebracht voor de afwerking van 4 viaducten
  • 35 duizend ton asfalt is gelegd, waarvan een groot deel gerecycled asfalt
  • Meer dan 3 miljoen kruiwagens zand
  • 30 kilometer (tijdelijke) belijning en 200 (tijdelijke) borden
  • 3,5 kilometer vangrail
  • 18 kilometer Drents bloemenmengsel ingezaaid en 550 bomen (worden) geplant
  • Nieuw (vrijliggend) fietspad langs de Ermerweg

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren