Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Kennis monolietvloeren gebundeld

16 juli 2020

De sector Betonmortel van Betonhuis heeft een nieuwe brochure uitgebracht met alle kennis over het voorbereiden, verwerken en uitvoeren van monolietvloeren. De brochure wordt ondersteund door twee digitale animaties.

Een monolietvloer is een betonvloer met een speciale, monolithische afwerking. Door deze afwerking ontstaat een glad en hard oppervlak. Er hoeft geen afwerklaag of dekvloer te worden toegepast en de betonvloer en het vloeroppervlak vormen zo één geheel. Het beton gaat lang mee, kan zwaar worden belast en is eenvoudig schoon te maken. Wilfred Oosterling, adviseur Bouwtechnologie bij Betonhuis: “Voor een lange levensduur en hoge kwaliteit is kennis en vakmanschap op de bouwplaats een voorwaarde. Daarom hebben wij de brochure volledig geactualiseerd.”

Brochure voor werkvoorbereiding, uitvoering en onderwijs

De brochure is vooral bedoeld voor werkvoorbereiders, stortploegen van vloerenbedrijven en uitvoerders. Ook het onderwijs kan er gebruik van maken. Oosterling stelt dat er de komende jaren 60.000 mensen nodig zijn in de gehele bouw. Opleidingstrajecten zijn dus belangrijk. “Bijna driekwart van de totale massa in de bouw is beton. Daarom is het zo belangrijk actuele kennis te verspreiden bij de opleiders en mensen enthousiast te maken voor het materiaal en de juiste verwerking daarvan.”

Inhoud brochure

Oosterling: “Veel praktische informatie over betonstorten is niet of zeer versnipperd beschikbaar voor kleine en middelgrote aannemers in de B&U- en GWW-sector.” In de brochure komen de onderwerpen levensduur, circulariteit en duurzaamheid van gestorte monolietvloeren aan bod. Maar ook het bestellen, transporteren en verwerken van beton staat beschreven. De gids geeft indicaties voor ontwerp- en duurzame materiaalkeuzes. Ook informatie over het verpompen van beton is toegevoegd, beschikbaar gesteld door de Branchevergeniging Betonpomp Bedrijven.

Monolietvloeren op betonhuis.nl

Exemplaren kunnen kosteloos worden aangevraagd bij Betonhuis (info@betonhuis.nl) of bij een betonmortelcentrale aangesloten bij Betonhuis. Op betonhuis.nl/monolietvloer is de brochure gratis te downloaden en staan de twee ondersteunende animaties.

Een van de twee animaties op www.betonhuis.nl/monolietvloeren

Reacties

Renda ©2020. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren