Platform over technologie en uitvoering van beton

Interview met Isabelle Alfano, beursmanager World of Concrete
Wat te verwachten van World of Concrete Europe in april?

di 6 maart 2018
artikel

Als enig Europees vakevenement gericht op beton en de betonindustrie binnen de bouw en infrastructuur, brengt World of Concrete Europe marktleiders bij elkaar. Het event geeft de bezoekers een alomvattend overzicht en een expertvisie op de laatste doorbraken in technologie, digitaal, esthetiek en omgeving, zowel in producten, technologie, toepassingen en materiaal. Isabelle Alfano, beursmanager van World of Concrete Europe en Intermat, vertelt over de verwachtingen.

1. World of Concrete Europe heeft zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld. Wat waren de drie grootste trends die je zag?

'Onze hedendaagse samenleving ondergaat een diepgaande verandering. De bevolking verandert, klimaatveranderingen spelen op en stedelijke ontwikkeling is in volle gang. Daaruit volgen veel en grote uitdagingen, die tegelijkertijd opgelost moeten worden. Deze staan bovenaan de prioriteitenlijst voor professionals in de bouwsector. De betonsector speelt hierbij een grote rol, zowel wat betreft de stedelijke en regionale ontwikkeling (gebouwen, infrastructuur, snelwegen). Bovendien buigt de sector zich ook buigt over het thema  circulaire economie en de bijdrage die zij hierin kan leveren, onder meer in de opschaling naar steden en regio's.

De betonsector levert ook een substantiele bijdrage in de uitdaging rondom energie en de digitale transitie. Het BIM-proces, snelle technologische ontwikkelingen en mogelijkheden vragen om parate kennis die up-to-date is.

2018 belooft een jaar van groei te worden. Voor bedrijven is het meer dan ooit nodig te laten zien dat ze in staat zijn de thema´s van veiligheid op de werkvloer, management en efficientie aan te kunnen. Kennis van de laatste trends in materiaal of toepassingen zijn bepalend voor bedrijfssucces, ook op lange termijn.'

2. De volgende editie van World of Concrete Europe staat gepland op april 2018 in Parijs. Wat zijn de hoogtepunten?

’Alle hoofdspelers van de betonindustrie zijn aanwezig om kennis met elkaar uit te wisselen en hun bedrijfsactiviteiten en ‘knowhow’ te presenteren. Als ambassadeur staan ze voorop in een snel veranderende wereld, om het universele, innovatieve en gevarieerde karakter van beton onder de aandacht te brengen.

Bedrijven als Quadra, Putzmeister, Skako, Fumecar, Mapei, Chryso, Cifa, Schwing Stetter, Mecbo, Teka France, Trimble Solutions, Tyrolit, Husqvarna, Somero en Wacker Neuson hebben reeds hun deelname aan de World of Concrete Europe bevestigd.

De combinatie van een beurs met een educatief forum en demonstratie ruimte maakt dat er voor de bezoekers veel te ontdekken valt: Van het vroege productieproces tot en met de tastbare eindproducten (schoonbeton, coatings, engineering en diensten).’

3. De betonindustrie innoveert, wat zijn de merkbare innovatieve ontwikkelingen op Europese schaal? En hoe worden deze innovatieve ontwikkelingen vertegenwoordigd/zichtbaar op de World of Concrete Europe?

’In reactie op de uitdagingen van de huidige tijd, zoals innovaties en de circulaire economie, biedt World of Concrete Europe een programma van leerzame lezingen en workshops, gegeven door experts uit het vak. Op het forum is plek voor verdieping en dialoog van professionals uit verschillende hoeken van het vakgebied.’

Tijdens World of Concrete Europe staan er zes thema's op het programma:

  • Betonsector en de bijdrage aan de circulaire economie, met als voorbeeld het Grand Paris project
  • Constructies met lage CO2-footprint en omgaan met klimaatveranderingen met betonnen oplossingen
  • Nieuwe toepassingen en functies van beton, voor een betere samenleving
  • Modulaire en flexibele toepassingen van beton: een architectonische keuze voor een betere leefomgeving
  • Beton specifiek voor langdurig gebruik
  • Beton en de digitaliserings

Drie maanden voorafgaand aan de World of Concrete Europe vonden de Intermat Innovation Awards plaats. Onder de 13 winnaars van de innovatieprijzen is in 2018 ook een speciale award gegeven aan een  beton innovatie, en wel aan Sika France met 3D-beton printen.

4. We weten van de Betondag in Rotterdam dat op zo'n dag er nieuwe samenwerkingen ontstaan, juist omdat het contact laagdrempelig is en er veel genetwerkt wordt. Heeft World of Concrete Europe dezelfde functie, maar dan op Europese schaal?

‘Als enig Europees event over beton, gericht op de community in de constructie en infrastructuur, zal dit hét moment zijn waarop de bepalende figuren en bedrijven elkaar ontmoeten. Het is een uniek moment om met elkaar in contact te komen. Neem bijvoorbeeld Cembureau (The European Cement Association) en Eupave (The European Concrete Paving Association), sponsoren die deel nemen aan de World of Concrete Europe en aan het forum.’

5. Betoniek wordt gelezen door met name Nederlandse betonverwerkers- en producenten. Wat kunnen deze mensen 'halen' op de World of Concrete Europe?

’Beton is wereldwijd het meest gebruikte materiaal voor de bouw. Met het veelzijdige aanbod van inhoud en programma zal de World of Concrete Europe in de behoefte voorzien van de gehele betonindustrie in Europa. Bezoekers vinden er een brede visie op de gehele sector, met een doorkijk naar de nieuwste trends in betontechnologie. Met deze tweede editie wil de World of Concrete Europe alle mogelijkheden van beton laten zien.

De Betondemonstratieruimte zal non-stop toepassingen van betonproducties, en met name decoratieve, bewerkt en 3D-geprint beton, tonen. Deze demo’s illustreren tevens de methode van lagen, en ook wordt materieel uit de betonindustrie gedemonstreerd.'

6. De bouw trekt aan, er is meer werkgelegenheid in de bouwsector en ook in de betonindustrie. Wat merken we daarvan bij de World of Concrete Europe?

‘’De World of Concrete Europe wil de Europese betonsector verbinden door alle belangrijke spelers bij elkaar te brengen, om zodoende aan hun verwachtingen op dit gebied te voldoen en tegelijk de banden met overige stakeholders te verstevigen.’’

De Word of Concrete Europe, hét benchmark evenement voor de Europese betonsector, is voor het eerst gehouden in 2015 in samenwerking met Informa Exhibitions. De komende editie vindt plaats van 23 tot en met 28 april 2018, als onderdeel van Intermat Paris, waarbij expositieruimte, educatief forum en demonstratie zone gecombineerd is.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Betoniek en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren