Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Hoogste Nederlandse woontoren geopend

10 november 2010

De bewoners zelf hebben 6 november Nederlands hoogste woontoren New Orleans op de Wilhelminapier in Rotterdam geopend. Samen met Huub Smeets, CEO bij Vesteda, en architect Álvaro Siza brachten zij op het terras van het penthouse op de 44ste verdieping een toast uit op de ruim 160 m hoge woontoren. “Nu is New Orleans niet alleen voor, maar ook van de bewoners”, verklaarde Smeets bij de officiële oplevering.

De oplevering maakte een eind aan een bouwperiode van 3,5 jaar. New Orleans is een elegant vormgegeven gebouw, uitgevoerd in hardsteen en voorzien van een kroon met als referentie New York uit circa 1925-1930. Koningin Beatrix opende aansluitend aan de overdracht van de toren het filmhuis annex theater LantarenVenster, dat in de voet van het gebouw is gevestigd.

160,5 m hoog

In totaal biedt New Orleans met z’n 160,5 m hoogte plaats aan 234 appartementen, variërend van circa 60 m² tot 212 m². De woontoren bevat zowel koop- als huurappartementen in 31 verschillende woningtypen. Vijftig appartementen zijn te huur als services apartment. Dat zijn volledig gestoffeerde en gemeubileerde appartementen, gericht op expats en te huur vanaf één maand.

In de toren is een koelcentrale aanwezig, waarmee de appartementen en openbare ruimten worden voorzien van comfortkoeling. Deze milieuvriendelijke manier van verwarmen en koelen bespaart 45 procent CO2-uitstoot. Smeets: “Koeling met behulp van Maaswater en gebruik van restwarmte uit de Botlek benadrukken de duurzaamheidwaarde van New Orleans. Gestart in mei 2007 weet over vijftig jaar niemand meer dat dit gebouw in een crisisperiode is opgeleverd.”

In Cement 2010/4 is aandacht besteed aan deze woontoren, in het artikel 'Zwaar en toch lichtvoetig'.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren