Log in
inloggen bij Betoniek
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Herziening norm voor beton gepubliceerd voor commentaar

11 februari 2021

De nieuwe norm voor beton, NEN 8005, introduceert een minimum klinkergehalte voor beton in bepaalde milieuklassen. Hiermee voorkomt de norm aantasting van beton door mosaangroei. Het wijzigingsblad op NEN 8005 staat open voor commentaar tot 1 mei 2021.

Veel van de toegepaste betonsoorten in Nederland bevatten lage klinkergehaltes, bijvoorbeeld hoogovencement. Dit blijkt ze gevoelig te maken voor schade door de aangroei van mos, met name in omgevingen waarin het beton blootgesteld is aan vocht of vorst- en dooiwisselingen.
 

Minimaal klinkergehalte

Om de kwaliteit van het beton te kunnen garanderen, stelt de normcommissie voor om voortaan een minimaal klinkergehalte aan te houden in bepaalde  milieuklassen.  
 

Wijzigingsvoorstel

Belanghebbenden kunnen het wijzigingsvoorstel inzien via normontwerpen.nen.nl en daar van commentaar voorzien. De normcommissie behandelt het commentaar om tot een definitieve wijziging te komen.

De normcommissie heeft ook een technische toelichting geschreven over de keuze om deze wijziging voor te stellen. De toelichting is kosteloos te downloaden in de normshop op nen.nl

Bron: NEN.nl

Reacties

Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren