Platform over technologie en uitvoering van beton

Herstel breedplaatvloeren gebouw X verloopt voorspoedig

do 7 jun 2018

Het herstel van de breedplaatvloeren van gebouw X van hogeschool Windesheim in Zwolle verloopt voorspoedig. De planning is om het gebouw na de herfstvakantie weer in gebruik te nemen.

Windesheim sloot gebouw X in oktober 2017 omdat de vloerconstructie niet voldeed aan de meest recente veiligheidsrichtlijnen. De vloeren, waarin hetzelfde vloersysteem is gebruikt als in de ingestorte parkeergarage van Eindhoven worden nu versterkt met zogenoemde bollenankers. Dit zijn spanankers die in de bollen worden aangebracht. Vervolgens worden de bollen gevuld met injectiemortel, waardoor de schuifspanning onder de in oktober 2017 vastgestelde veiligheidsnorm komt. Samen met de aannemer is op basis van de tests en eerste plaatsingen van de bollenankers een definitieve planning gemaakt. Windesheim koerst erop het gebouw na de toetsweken van week 44 en 45 weer in gebruik te nemen: dan starten de lessen van periode 2. 

Week 46
Collegevoorzitter Henk Hagoort: ‘’In twee groepen worden stuk voor stuk de vloeren hersteld, waarbij van boven naar beneden wordt gewerkt. Zodra een verdieping is afgerond, kunnen we gelijk aan de slag met de voorbereidingen op het weer in gebruik nemen van het gebouw. De verwachting is daarom dat de uiteindelijke verhuizing in de tweede toetsweek na de herfstvakantie kan plaatsvinden en het gebouw in week 46 weer kan worden gebruikt.’’

Studio’s Journalistiek
Voor de studio’s van Journalistiek geldt een langere doorlooptijd. De vloeren worden wel meegenomen in het herstelproces van de komende maanden, maar het herinrichten van de ruimtes kost meer tijd. Hagoort: ‘‘We hopen de studio’s na de kerstvakantie weer in gebruik te kunnen nemen.’’ Voor de contractactiviteiten zijn tot het einde van het jaar ruimtes gehuurd aan de Koggelaan. Ook hiervoor geldt dat deze na de kerstvakantie weer in gebouw X terecht kunnen.

Bron: Windesheim

Dossier Breedplaatvloeren

Bekijk meer over de breedplaatproblematiek in het Dossier Breedplaatvloeren

Platform breedplaatvloeren

Meer informatie over het dossier breedplaatvloeren staat op www.platformbreedplaatvloeren.nl. Binnenkort komen daar ook enkele best practices aan bod op het gebied van beoordelen en versterken.

Reacties

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren