Platform over technologie en uitvoering van beton

Hans Köhne overleden

woe 28 feb 2018

Op 7 februari jongstleden overleed thuis in Bladel onze oud-collega Hans Köhne op 65-jarige leeftijd. Na een lange periode werken bij de cementindustrie, eerst als redacteur van de tijdschriften Cement en Betoniek en verschillende andere uitgaven, werd hij medewerker van de afdeling marketing. Daarin voelde hij zich als een vis in het water. Zijn werkveld was ruim; van architectuur en woningbouw tot productontwikkeling, met daarnaast het organiseren van reizen voor architecten en constructeurs. Hij bleef als redacteur betrokken bij het tijdschrift Cement. Niet in de dagelijkse redactie, maar wel als inspirator bij het zoeken en vinden van nieuwe artikelen en het leggen van contacten.

Hans was in staat van niets ‘iets’ te maken door verschillende partijen bij elkaar te brengen en zo een breed draagvlak voor met name innovaties te creëren. Een thema dat Hans na aan het hart lag, was duurzaamheid. Ook hier wist hij met enthousiasme en energie zaken voor elkaar te krijgen. Innovatie en duurzaamheid waren kernbegrippen die Hans dankzij het organiseren van Casestudies een vaste plaats wist te geven in de bouw- en onderwijswereld.
Tussen de vele publicaties waaraan Hans heeft gewerkt, neemt het tweejaarlijkse internationale tijdschrift ‘Bouwen met beton’ een aparte plaats in. Hans was nauw betrokken bij de organisatie en onderwerpkeuzes voor deze prachtige uitgaven en wist daarin een belangrijk aandeel voor Nederlandse bijdragen te bewerkstelligen.

Ruim vijf jaar geleden openbaarde zich bij Hans een zware ziekte. Na een operatie en bestralingen werd gehoopt dat deze ziekte was overwonnen. Helaas was dat niet het geval. In december 2015 is Hans gestopt met werken. Na bijna 40 jaar nam hij afscheid van de cement- en betonwereld waarvoor hij zich met volle overtuiging had ingezet.

We herinneren ons hem als een enthousiaste, inspirerende en betrouwbare collega met wie het bijzonder prettig samenwerken was.

Ons medeleven gaat uit naar zijn echtgenote Tsjimkje en hun kinderen en kleinkinderen.

Pieter Spits

Interview Hans Köhne

Begin 2016 hield de redactie van Cement een interview met Hans Köhne. Dit artikel geeft een goed beeld van zijn inzet in diverse projecten, van schoonbeton, via gietbouw en casestudy's, tot warmbeton. Zijn belangrijkste rol: het verbinden van mens en discipline.

Reacties

Sjap Holst - ECO-DESIGN arTchitecture 06 maart 2018 17:12

Geschokt las ik het overlijdensbericht van Hans, de sympatieke, aardige man die ik telkens weer tegenkwam en met wederzijdse interesse voor het vak... Bij deze wens ik zijn famillie veel sterkte toe! Sjap Holst

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren