Platform over technologie en uitvoering van beton

Eerste Betonhuis-symposium op 25 juni

woe 5 jun 2019

Op dinsdag 25 juni 2019 organiseert het Betonhuis haar eerste symposium. Het thema van het evenement is 'Beton voor een duurzame toekomst van Nederland'. Op het programma staan verschillende lezingen over de uitdagingen waar de betonketen voor staat.

Jaarlijks gebruiken we in Nederland ongeveer 15 miljoen m3 beton. Dat zorgt voor 2% van de totale CO2-uitstoot. De cement -en betonindustrie is zich hiervan bewust en is hard op weg om dit percentage te verlagen. Al decennialang zijn we koploper in het gebruik van CO2-arme bindmiddelen en duurzame betonconstructies, maar er liggen nieuwe ambitieuze maatschappelijke vraagstukken om nog een stap verder te gaan. Die uitdaging is niet eenvoudig. Daarom komt het Betonhuis met een symposium.

Aan bod komen vragen als ‘Waar staat de cement- en betonindustrie?’, ‘Hoe behalen we de doelstellingen uit het Betonakkoord?’, ‘Waar liggen de technische en circulaire grenzen?’ en ‘Wat zijn de gevolgen van de juridische inpassing van circulair bouwen’?. Het symposium is bedoeld voor leden van het Betonhuis, mensen werkzaam bij de overheid, opdrachtgevers en iedereen die geïnteresseerd is in de uitvoering van het Betonakkoord.

Deelname aan het symposium is gratis en vol is vol. De bijeenkomst vindt plaats vanaf 12.30 uur in het MindCenter in Vianen. Voor meer informatie, het programma en aanmelden, kijk op www.betonhuis.nl.

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren