Platform over technologie en uitvoering van beton

Eerste BetonBewust|CSC certificaten uitgereikt

do 13 apr 2017

De eerste BetonBewust|CSC certificaten zijn uitgereikt. Op Building Holland 2017 werden vijf bedrijven uit de betonsector in het zonnetje gezet, nadat zij met succes hebben aangetoond te voldoen aan het certificatiesysteem voor verantwoord geproduceerd beton.

De eerste bedrijven met het certificaat zijn twee betonmortelproducenten, MEBIN en CRH/Cementbouw (beide zilver), twee producenten van betonproducten, VBI en Bosch Beton (beide brons) en een producent van bindmiddelen, ORCEM.

Na de lancering van het BetonBewust|CSC certificaat in januari 2017, bestaat er grote belangstelling voor het systeem. "Met het uitreiken van deze eerste certificaten heeft Nederland opnieuw bewezen een pionier te zijn in duurzaam bouwen. Ik ben ervan overtuigd dat veel meer landen dit voorbeeld zullen volgen", aldus Alexander Röder, manager duurzaamheid bij CEMEX en voorzitter van CSC.
 

Subsidie

In Nederland zijn verschillende maatregelen genomen om duurzaamheid in de industrie te bevorderen. Er bestaat een subsidie (MIA/VAMIL) voor het gebruik van beton waarbij secundaire grondstoffen worden toegepast. Een manier om te bewijzen dat het duurzaam geproduceerde beton voldoet aan de vereisten van deze regeling is het BetonBewust|CSC certificaat.
 

Certificering

BetonBewust|CSC is de vertegenwoordiger van de CSC certificatie-systeem in Nederland en is de schemabeheerder (Regional System Operator ofwel RSO) van het systeem. In Nederland wordt het certificaat uitgebracht onder de naam BetonBewust|CSC.
Op dit moment zijn er in Nederland drie certificerende instellingen die het traject mogen uitvoeren en bij voldoende resultaat een certificaat namens BetonBewust|CSC mogen uitgeven. Dit zijn KIWA, SGS Intron en SKG-IKOB.

Reacties

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren